Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2012. Március 27. 14:03, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress

A gazdasági helyzet romlása sem kedvez a hiteltörlesztésnek

A gazdasági helyzet romlása sem kedvez a hiteltörlesztésnek

A Magyar Bankszövetség szerint az érintett ügyfelek 75 százaléka vesz majd részt az új árfolyamrögzítésben.

Kovács Levente, a szakmai szervezet főtitkára szerint nem lépnek be a rendszerbe azok, akik már csak kis összeggel tartoznak, a hátralévő futamidejük rövid, valamint ódzkodnak mindenféle ügyintézéstől. A bankszövetség szakértői arra számítanak, az összes devizajelzáloghitel-állomány kétharmada kerülhet az árfolyamrögzítés hatálya alá - írta a Magyar Hírlap.

Kovács Levente kiemelte: a felvett kölcsönök nem visszafizetésében az általános gazdasági helyzet romlása a legjelentősebb tényező, az árfolyamelmozdulás pedig két százalékponttal magasabb késedelmes arányt indokol. „A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeleté­nek 2011 második fél éve sok ügyfélmegkeresést és beadványt hozott” – közölte Binder István, a PSZÁF szóvivője. Kitért rá: 6585 fogyasztói beadvány és további 32 067 ügyfélszolgálati megkeresés érkezett a felügyelethez a második fél évben, szemben az egy évvel korábbi 4305-tel, illetve 20 358-cal. Az ugrásszerű növekedés egy 2010 óta tartó, csökkenő trendet tört meg – emelte ki Binder István. Rámutatott: ennek oka a végtörlesztés és a magánnyugdíjpénztárakból történő tömeges visszalépés. 2011 egészében így 9753 fogyasztói beadvány és 51 271 ügyfélszolgálati megkeresés érkezett a PSZÁF-hoz. A pénzügyi felügyelet vizsgálta a devizahiteles-végtörlesztést is, mint kiderült, a PSZÁF csak néhány kirívó esetet talált a bankoknál ezzel a konstrukcióval kapcsolatban.A lakosság devizahitel-állománya nyolc év alatt kevesebb mint háromszázmilliárd forintról 2010 nyarára 6600 milliárdra nőtt.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 15:29, hétfő | Belföld

Orbán Viktor Nemesgörzsönyben indította el vidéki kampánykörútját

Országjárásra indult Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke; a kampánykörút első állomásaként hétfőn a Veszprém megyei Nemesgörzsönyben gazdákkal találkozott

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Belföld

Kecskeméti vereségével kiesett a Mezőkövesd

Az utolsó helyezett Mezőkövesd 2-1-re kikapott Kecskeméten a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén, ezzel eldőlt, hogy búcsúzik az élvonaltól.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Belföld

Marad a változékony, az átlagosnál hűvösebb idő április utolsó hetében is

Április utolsó hetében is változékony, a megszokottnál hűvösebb idő várható.

2024. Április 21. 11:31, vasárnap | Belföld

Szijjártó Péter: az Európában és az észak-atlanti közösségben világháborús készülődés zajlik

Európában és az észak-atlanti szövetségben egyfajta világháborús készülődés zajlik - mondta a külgazdasági és külügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.