Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Május 02. 14:03, szerda | Belföld
Forrás: mno.hu / MTI

A földön vannak a Malév pilótái

A földön vannak a Malév pilótái

A több mint 200 Malév-pilótából egyelőre egy sem repül; néhány tucatnak ugyan van már szerződése...

De mivel jogosítványaik nem voltak EU-szerte általánosan elfogadottak, a szerencsések is csak a szimulátoros vizsgáknál tartanak – írja a szerdai Népszabadság.

A Hunalpa pilóta-szakszervezet egyik volt vezetője szerint eddig 20-30 kapitány kapott állást. Tíznél kevesebben a Ryanairhez, páran Indiába, Kínába és Indonéziába szegődtek. Reálisan 80-90 kapitánynak lehet esélye elhelyezkedni, az első tisztek jövőjét ugyanakkor sötéten látja az érdek-képviseleti vezető.

A KSH szombaton publikált adataiból az derült ki, hogy a Malév leállásával a budapesti repülőtéren februárban több mint negyedével csökkent a járatok száma, az utaslétszám ugyanakkor csak 13 százalékkal esett vissza. Kétszer annyian indultak azonban a bécsi reptérre, amely arra utal, hogy Bécs átveszi Budapest korábbi gyűjtőszerepét.

Mint arról beszámoltunk, a felszámolás alatt lévő cégnél csúszás történt a márciusi bérek kifizetésében, de a munkaügyi központ csütörtökön átutalta a szükséges támogatást a felszámolónak, így az egykori dolgozók hozzájutnak járandóságukhoz.

Közben sokan továbbra is azon munkálkodnak, hogy létrejöhessen egy új nemzeti légitársaság. Mint az a Corvinus Egyetem egy kerekasztal-beszélgetésén is elhangzott, egy budapesti központú, magyar nemzeti érdeket képviselő légitársaságra van igény, azonban annak nem feltétlenül kell teljes egészében állami tulajdonúnak lennie.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.