Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Január 13. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti

A földgáz tőzsdei árának további csökkenését okozhatja az enyhe tél

A földgáz tőzsdei árának további csökkenését okozhatja az enyhe tél

Az enyhe tél miatt folytatódik a földgáz tőzsdei jegyzésének a csökkenése szakértők várakozása szerint.

Télen különösen megnő a gázkereslet részben a lakások fűtése miatt, de az idei tél eddig eltelt időszaka jóval enyhébb volt a szokásánál, ezért a jelenlegi gázkereslet inkább a nyári időszakhoz hasonlít.

Giacomo Masato, a Marex Spectron brókercég vezető meteorológusa azt mondta, hogy ha a szezon végéig marad a szokásosnál melegebb időjárás, akkor ez lesz az elmúlt 120 év legenyhébb tele.

Tekintettel arra, hogy az európai gáztározók feltöltöttségi szintje igen magas, több mint 80 százalék, és egyelőre nem lehet számítani zordabb időjárásra sem, nagy valószínűséggel erőteljesebben csökkenni kezd a gáz jegyzése március végétől, és ez a tendencia akár egész évben kitarthat - közölte az Interfax, amely a Bloomberg hírügynökséget idézte.

Az amszterdami ICE Endex tőzsdén a földgáz februári, megawattórában (MWh) jegyzett határidős jegyzése csütörtökön szeptember eleje óta legalacsonyabb szinten 11,75 eurón is állt. Pénteken 11,94 eurón zárt. A megawattóra gázfogyasztás 94,79 köbméter földgázzal egyenértékű.

Címkék: ár, földgáz, gáz, tőzsde, tél

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.