Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Augusztus 08. 09:07, szerda | Helyi
Forrás: MH Pápa Bázisrepülőtér / Gyeginszky Andor hadnagy

A Fő térre költöznek a katonák

A Fő térre költöznek a katonák

2018. augusztus 11-én, szombaton katonai bemutatóknak, járműveknek és speciális eszközöknek ad helyet a pápai Fő tér.

A 170 éves a Magyar Honvédség rendezvénysorozat keretein belül Pápán ünneplik a Magyar Légierő létrejöttének 100 éves évfordulóját, ebből az alkalomból az MH Pápa Bázisrepülőtér és további katonai szervezetek települnek a város központjába, hogy bemutassák tevékenységüket az érdeklődőknek.

Szombaton 10 órától 18 óráig vár minden érdeklődőt az MH Pápa Bázisrepülőtér a Fő térre telepített katonai sátrakba, ahol ki lehet próbálni repülő és légvédelmi szimulátorokat, meg lehet ismerkedni közelről a tűzszerészek, ejtőernyősök és előretolt repülésirányítók felszereléseivel, és bepillantást lehet nyerni a pápai katonai repülőtér mindennapjaiba. A sátrakban ezeken felül hatástalanított fegyverek, interaktív bemutatók és szakértő katonák várják a Magyar Honvédség iránt érdeklődőket. A Fő téren helyet kapnak speciális katonai járművek, légvédelmi rakéták, radarok, különleges repülőtéri eszközök, terepjáró autók, repülőtéri tűzoltógépjárművek. A 100 éves évforduló kapcsán megjelenő, a Magyar Légierő történetét összefoglaló könyvvel is meg lehet ismerkedni a programon. A statikus bemutatókon felül 10 óra 30 perckor a Military Girls együttes zenés műsorát, 14 órától pedig a tatai MH 25. Klapka György Lövészdandár zenekarának koncertjét lehet meghallgatni a helyszínen. Az MH Pápa Bázisrepülőtér minden érdeklődőt szeretettel vár 2018 augusztus 11-én, 10 órától 18 óráig a pápai Fő téren.

Fotó: Archív

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.