Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. November 08. 07:37, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

A Fő téren lesz a karácsonyi vásár!

A Fő téren lesz a karácsonyi vásár!

A képen a schwetzingeni karácsonyi vásár részlete látható. Az ott látottak is mintául szolgálnak a frissen burkolt tér Nagytemplom mögötti részén megrendezendő idei adventi programoknak és a karácsonyi vásárnak.

- Úgy látjuk, hogy december elejére olyan nagy összefüggő területek lesznek már használhatóak, hogy a tér ezen része alkalmas lesz az adventi programok lebonyolítására - jelentette be dr. Áldozó Tamás polgármester tegnap délután. A városvezető elmondta, hosszú ideje tervezik egy igazi karácsonyi vásár kialakítását adventkor. - Eddig is voltak különböző vásárok, de ez egy más jellegű lesz. Idéntől más városokhoz hasonló adventi hangulatot szeretnénk teremteni, de természetesen pápai adaptációban. Nem a kereskedelmi jelleg fog dominálni, hanem egy olyan vásárt szeretnénk, ahol folyamatosan műsorok vannak, és a faházakból helyi termékeket, kisebb kézműves és egyéb ajándékokat lehet vásárolni - mondta el a polgármester hozzátéve, várják még árusok jelentkezését a vásárba.

A téren kerül felállításra a város karácsonyfája, a betlehem, az adventi koszorú és a színpad is, tehát minden egy helyen lesz. A tervek szerint december elejére megnyílik az út a templom mögötti részen (OTP Bank és a Gróf út között), így a Gróf út felé közlekedő gyalogos forgalom is keresztül fog majd haladni a vásáron.

Fotó:http://www.flickr.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.