Városlista
2019. október 23, szerda - Gyöngyi

Hírek

2019. Március 29. 09:26, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A Felsőváros fejlesztésének terveit mutatták be a lakosságnak

A Felsőváros fejlesztésének terveit mutatták be a lakosságnak

Lakossági fórumot tartottak a Városházán, melyen bemutatták azokat a terveket, amelyek a közeljövőben a Felsővárosban fognak megvalósulni.

Elsőként Áldozó Tamás polgármester köszöntötte a fórum résztvevőit. Azokról a nehézségekről beszélt, amelyek a TOP-os projektek körül kialakultak. Küzdeni kell az idővel, mivel a tervezés, engedélyeztetés közbeszerzési eljárások, vagy építőipari kapacitások hiánya miatt elhúzódnak a projektek és ez az építőipar folyamatos drágulása miatt okoz nagy gondot, ezért van szükség hitelfelvételre is, hogy a drágulások ellenére be tudják fejezni az eltervezett beruházásokat.

Hermann István önkormányzati képviselő általánosságban ismertette a beruházásokat. Elmondta, hogy hosszú évek után végre megvalósulhat a Szabó Dezső utca fejlesztése. Az alap nélküli út, amely a szennyvíztisztító telep és a hulladékudvar felé vezet, rettenetes állapotban van és a kátyúzások sem segítettek az állapotán. Az út mellett lévő zöldmezős beruházásokra alkalmas iparterületek feltárását is jelenti ez a projekt, tehát a Szabó Dezső utca mellett egy új ipari park is létesül - mondta el a képviselő.

A Szabó Dezső, Acsádi, Táncsics és Vak Bottyán utcák nehezen belátható kereszteződésében egy új körforgalmat fognak megépíteni és ezzel együtt a Bak Bottyán utca részben új nyomvonalon is fog újjáépülni - derült ki a fórumon.

Rádi Róbert, a Városfejlesztő Kft. ügyvezetője a városrész járdafelújításairól beszélt. Az idei év első felére tervezett építkezések három utca járdájának a felújítását tartalmazza, a Táncsics, az Árpád és a Döbrendei utcákban készül új burkolat.

A lakosság kíváncsi volt arra, hogy a bemutatott beruházások mikor fognak tudni megvalósulni. Elhangzott, hogy számos nehézséggel kell szembenézni, például az építőipari cégek kapacitásainak korlátozottsága miatt az is előfordul, hogy egy-egy felhívásra nem érkezik megfelelő ajánlat, de az önkormányzat részéről mindenki azért dolgozik, hogy minél előbb megkezdődjenek a munkálatok. Nagy valószínűség szerint az idei év második felében ki fogják tudni írni a közbeszerzési eljárásokat mind a körforgalom, mind pedig a Szabó Dezső utca megépítésére, a munkálatok látványos része pedig a jövő év elején kezdődhet meg.

Molnár István műszaki osztályvezető a két említett beruházás műszaki tartalmát ismertette. Elmondta, hogy a Szabó Dezső utca vonalvezetése is meg fog változni, egyenesebb lesz az út, valamint a 83-as útnál új csatlakozás is épül. 6,5 méter széles lesz egyébként az új út, melyhez új kapubeállókat is terveztek. A lakosság részéről elhangzott, hogy az új úton gondolni kellene a gyorshatjásra is, ezért forgalomlassítók beépítését javasolják.

A lakosság részéről egyébként több észrevétel is elhangzott a fórumon, nem feltétlenül a beruházásokkal kapcsolatban, inkább általános problémákról, mint a szemetelés, fák okozta kellemetlenségek, vagy egyes lakókkal való együttélési nehézségek kerültek elő.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 22. 21:18, kedd | Helyi

A polgármester is átvette megbízólevelét

Dr. Áldozó Tamás újraválasztott polgármester és Zsegraics Gyula önkormányzati képviselő ma késő délután vették át megbízólevelüket dr. Édes Ágnestől, a Helyi Választási Bizottság elnökétől.

2019. Október 22. 12:26, kedd | Helyi

Szavazzon, hogy melyik fejlesztést tartja a legsürgetőbbnek

Az egyik helyi hírportál szavazásra bocsát öt olyan fontos beruházási tervet, amelyek a választási kampányban merültek fel lakossági igényként.

2019. Október 22. 10:42, kedd | Helyi

Teljes terjedelmében égett egy autó Lovászpatonánál

A tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat.

2019. Október 21. 11:54, hétfő | Helyi

Újabb állandó kiállítás újul meg a Kékfestő Múzeumban

3 millió forintból modernizálják az állandó tárlatot, amely nem az első kiállítása a múzeumnak, amely új köntösben várja majd a látogatókat.