Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Március 29. 09:26, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A Felsőváros fejlesztésének terveit mutatták be a lakosságnak

A Felsőváros fejlesztésének terveit mutatták be a lakosságnak

Lakossági fórumot tartottak a Városházán, melyen bemutatták azokat a terveket, amelyek a közeljövőben a Felsővárosban fognak megvalósulni.

Elsőként Áldozó Tamás polgármester köszöntötte a fórum résztvevőit. Azokról a nehézségekről beszélt, amelyek a TOP-os projektek körül kialakultak. Küzdeni kell az idővel, mivel a tervezés, engedélyeztetés közbeszerzési eljárások, vagy építőipari kapacitások hiánya miatt elhúzódnak a projektek és ez az építőipar folyamatos drágulása miatt okoz nagy gondot, ezért van szükség hitelfelvételre is, hogy a drágulások ellenére be tudják fejezni az eltervezett beruházásokat.

Hermann István önkormányzati képviselő általánosságban ismertette a beruházásokat. Elmondta, hogy hosszú évek után végre megvalósulhat a Szabó Dezső utca fejlesztése. Az alap nélküli út, amely a szennyvíztisztító telep és a hulladékudvar felé vezet, rettenetes állapotban van és a kátyúzások sem segítettek az állapotán. Az út mellett lévő zöldmezős beruházásokra alkalmas iparterületek feltárását is jelenti ez a projekt, tehát a Szabó Dezső utca mellett egy új ipari park is létesül - mondta el a képviselő.

A Szabó Dezső, Acsádi, Táncsics és Vak Bottyán utcák nehezen belátható kereszteződésében egy új körforgalmat fognak megépíteni és ezzel együtt a Bak Bottyán utca részben új nyomvonalon is fog újjáépülni - derült ki a fórumon.

Rádi Róbert, a Városfejlesztő Kft. ügyvezetője a városrész járdafelújításairól beszélt. Az idei év első felére tervezett építkezések három utca járdájának a felújítását tartalmazza, a Táncsics, az Árpád és a Döbrendei utcákban készül új burkolat.

A lakosság kíváncsi volt arra, hogy a bemutatott beruházások mikor fognak tudni megvalósulni. Elhangzott, hogy számos nehézséggel kell szembenézni, például az építőipari cégek kapacitásainak korlátozottsága miatt az is előfordul, hogy egy-egy felhívásra nem érkezik megfelelő ajánlat, de az önkormányzat részéről mindenki azért dolgozik, hogy minél előbb megkezdődjenek a munkálatok. Nagy valószínűség szerint az idei év második felében ki fogják tudni írni a közbeszerzési eljárásokat mind a körforgalom, mind pedig a Szabó Dezső utca megépítésére, a munkálatok látványos része pedig a jövő év elején kezdődhet meg.

Molnár István műszaki osztályvezető a két említett beruházás műszaki tartalmát ismertette. Elmondta, hogy a Szabó Dezső utca vonalvezetése is meg fog változni, egyenesebb lesz az út, valamint a 83-as útnál új csatlakozás is épül. 6,5 méter széles lesz egyébként az új út, melyhez új kapubeállókat is terveztek. A lakosság részéről elhangzott, hogy az új úton gondolni kellene a gyorshatjásra is, ezért forgalomlassítók beépítését javasolják.

A lakosság részéről egyébként több észrevétel is elhangzott a fórumon, nem feltétlenül a beruházásokkal kapcsolatban, inkább általános problémákról, mint a szemetelés, fák okozta kellemetlenségek, vagy egyes lakókkal való együttélési nehézségek kerültek elő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.