Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Augusztus 12. 13:40, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A fél országban ismét zivatarra figyelmeztetnek

A fél országban ismét zivatarra figyelmeztetnek

Zivatarveszély miatt a fél országra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez szerda délelőtt eljuttatott veszélyjelzésük szerint Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében jelenleg is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben zivatarveszély miatt.

Baranya, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére felhőszakadás veszélye miatt is kiadtak elsőfokú figyelmeztetést.

Azt írták: késő délutánig, kora estig a Dunántúlon (nagyobb eséllyel a hegyvidéki tájakon) és a középső megyékben alakulhatnak ki elszórtan zivatarok, egy-egy helyen felhőszakadással (25-30 milliméter körüli csapadékkal), jégesővel, illetve 60 kilométer/óra feletti széllel. Estétől csütörtök délig nem valószínű zivatar. Csütörtök délutántól előbb a Dunántúl nyugati felén, estétől már az Északi-középhegység térségében is előfordulnak zivatarok, amelyekhez felhőszakadás, jégeső és viharos széllökés társulhat.

A napi középhőmérséklet szerdán főként a délkeleti országrészben elérheti a 25 Celsius-fokot, csütörtökön már döntően alatta marad. Hőség veszélye miatt Békés és Csongrád-Csanád megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Az előrejelzés szerint szerdán napközben 28-33 fokig emelkedik a hőmérséklet. Késő estére általában 18-25 fok közé hűl le a levegő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.