Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2014. Február 10. 09:36, hétfő | Helyi
Forrás: Pápai Rendőrkapitányság

A falu fiataljai buktatták le a gázolaj tolvajt

A falu fiataljai buktatták le a gázolaj tolvajt

Takácsiban élő fiatalok érezték úgy, hogy településük biztonságának megőrzése az ő felelősségük is.

Takácsiban élő öt fiatal figyelt fel 2014. február 7-én 2 óra körül egy borozó parkolójában álló idegen gépkocsira. A járművet már korábban is látták amint lassan körbejárt a faluban.
Értesítették a rendőrséget a tapasztaltakról. Hamarosan a helyszínre érkezett a Pápai Rendőrkapitányság két járőre, akik fél 4 körül igazoltatták az autóhoz érkező K. József tatabányai lakost. A férfi zavaros magyarázatot adott arra, mit csinál az éjszaka közepén a faluban, ezért a járőrök a gépkocsiját átvizsgálták. A gépjármű utasteréből és csomagtartójából üzemanyag lopásához használható eszközök kerültek elő. A rendőrök munkáját önként segítő fiatalemberek, az intézkedés idején körbejárták a falut. Felfedeztek egy utcán parkoló kamiont, amelynek üzemanyagtartálya mellett műanyag kannák álltak.
A rendőrök az újabb információ birtokában a férfi előállítása mellett döntöttek.
K. József gyanúsítottként tett vallomásában elismerte, hogy el akarta lopni a kamionból a kannákba lefejtett üzemanyagot, de elszállítani már nem volt ideje az időközben felbukkanó rendőrautó miatt.

A Pápai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a férfit őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását. Ellene lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A fiatalokban megfogalmazódott, hogy településükön polgárőrséget alakítanak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 11:43, vasárnap | Helyi

Sokan kiakadtak a szervezőkre, amiért már kora délután bezárták az Expo kapuit

A helyszínen is sokan zúgolódtak és a közösségi média is tele van panaszáradattal. Egyes kiállítók minőségét is kifogásolják, de leginkább azt, hogy szombaton fél 4-től nem engedték be az embereket a rendezvényre.

2024. Május 12. 11:38, vasárnap | Helyi

Kényszerleszállást hajtott végre a pápai Bázisrepülőtéren a műrepülő világbajnok

A landolás sikeres volt, nem sérült meg senki.

2024. Május 12. 08:19, vasárnap | Helyi

Rengetegen voltak a VALMAR pápai koncertjén - Képgaléria

A Pápai Expo és Agrárpiknik elnevezésű rendezvényen lépett fel a népszerű páros, amely kiváló hangulatú koncertet adott.

2024. Május 11. 14:18, szombat | Helyi

Megelevenedett a varázslóvilág a könyvtárban

A varázsvilág kedvelői ezúttal is szép számban látogattak el a Jókai Mór Városi Könyvtárba, ahol Harry Potter mágikus világa elevenedett meg, egy családi délelőtt erejéig.