Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Január 15. 10:33, vasárnap | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu

A doni áttörésre emlékeztek!

A doni áttörésre emlékeztek!

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezete és a Hit Pajzsa Nemzeti Egylet közös megemlékezést tartott szombat délután az Esterházy úti II. világháborús emlékműnél.

Győrfi Endre egy 1938-as imádságoskönyvből olvasott fel egy imát a hazáért, majd Orbán Imre, a Jobbik pápai elnöke köszöntötte az egybegyűlteket. A hóviharokkal tűzdelt megemlékezésen a politikus felidézte a csaknem hetven évvel ezelőtt történteket. 1943. január 12-14 között a Szovjet hadsereg áttörte a magyar arcvonalat a Don kanyarnál. A 200 ezres seregből 120 ezren soha nem tértek haza. Orbán Imre a doni áttörés részleteit ismertette az emlékezőkkel, valamint vitéz Szombathelyi Ferenc életét is bemutatta, aki több magyar hadtestet is vezetett a II. világháborúban.

A rendhagyó történelemórát követően Győrfi Endre imádkozott az elesett hősökért, majd gyertyagyújtással és koszorúzással emlékezett a Jobbik Magyarországért Mozgalom Pápai Alapszervezete és a Hit Pajzsa Nemzeti Egylet a II. világháborúban elhunyt magyarokra.

Címkék: doni áttörés, jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.