Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Április 26. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A DNS-től függ az Aspirin vastagbélrák-megelőző hatása

A DNS-től függ az Aspirin vastagbélrák-megelőző hatása

Személyre szabott kezelést tehet lehetővé, hogy két évtizeddel azt követően, hogy felfedezték az aspirin csökkentheti a vastagbélrák kialakulásának kockázatát, most egy új tanulmány rámutatott, hogy ez a jótékony hatás csak azoknál bizonyított, akiknél egy bizonyos gén magas mértékben termeli a megelőzést szolgáló enzimet - írja a Fox News.

Amennyiben az említett enzim magas szinten van jelen valaki szervezetébe és azt aspirin szedésével kombinálja, az mérhető hatékonysággal csökkenti a vastagbélrák kialakulásának kockázatát.

Mivel az aspirin hosszú távú szedése nagymértékben növeli a gyomor-bélrendszeri vérzés kockázatát, annak előnyeit a fenti megállapítás tükrében figyelembe kell venni, mielőtt valakinek a vastagbélrák csökkentése érdekében ajánlják szedését.

Mind az úgynevezett 15-PGDH enzim, mind pedig az aszpirin a prostaglandint célozza meg, amely molekulák hozzájárulnak a vastagbél-gyulladáshoz, ami növeli a rák kialakulásának kockázatát, valamint a rákos sejtek növekedéséhez is hozzájárul.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: