Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. December 14. 09:09, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A DK és az Együtt Erzsébet utalvány felajánlásokat vár

A DK és az Együtt Erzsébet utalvány felajánlásokat vár

Kerecsényi Zoltán és Bányai Katalin, a DK és az Együtt önkormányzati képviselői közösen tartottak sajtótájékoztatót a közelmúltban bejelentett jövő évi nyugdíjemelésről és az év végi Erzsébet utalvány-támogatásról.

A Demokratikus Koalíció szerint a hatalom megint kiszúr a nyugdíjasokkal. Jövőre 1,6 százalékkal emeli a nyugdíjat, ami kisebb, mint az infláció. Eközben a világ legnagyobb, 27 százalékos áfáját fizetik szinte minden élelmiszerre, ráadásul 30%-os kenyéráremelés jön a már most is alig megfizethető gyógyszerárak mellé - mondta el Kerecsényi Zoltán.
- Most azt találta ki a hatalom, hogy Erzsébet utalványon fizet ki 10.000 Ft-ot, holott sokkal egyszerűbb és olcsóbb lenne, ha a nyugdíjasok készpénzben kapnák meg a juttatást. Ráadásul a 10.000 Ft kétszeresét is megkaphatnák a magyar nyugdíjasok, ha a kormányzat felmondaná azt az egyezményt, ami alapján oroszok és ukránok is a magyar adó fizetők pénzéből kapnak nyugdíjat. Úgy látszik, egyeseknek fontosabb az orosz, mint a magyar nyugdíjas. A hatalom azt hiszi bármit megtehet tisztességben megőszült, idős emberekkel, akiknek elüldözi az unokáit az országból. Nem adják nekik oda, ami jár. Elvették a rokkantsági ellátást, a szolgálati nyugdíjat. A nyugdíjasok pénzét idegeneknek adják, és azt hiszik, hogy egy 70 éves ember nem veszi észre, hogy milliárdok tűnnek el, miközben meg akarják őt venni egyszeri 10.000 forintért. Egy következő demokratikus kormány tisztelni fogja a ledolgozott életeket, és oda fogja adni az idős embertársainknak azt, ami jár - fogalmazott a képviselő.

Bányai Katalin arra bíztatja a jobb anyagi helyzetben lévő nyugdíjasokat, hogy segítsék ezzel a tízezer forinttal a szerényebb körülmények között élőket. - Úgy gondolja, Önnek nem hiányzik ez az „adomány”? Adna belőle a pápai rászorultaknak? Amennyiben úgy gondolja, hogy velünk tart, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot! A pápai EGYÜTT és a pápai DK önkormányzati képviselőinek nyugdíjas korú segítői közül páran - a jobb anyagi helyzetben lévők közül - úgy döntött, hogy majd a kezébe kerülő Erzsébet - utalványokból tartós élelmiszert vásárol és eljuttatja még Karácsony előtt olyan pápai emberek számára, akik nélkülöznek. Amennyiben Ön is segíteni szeretne, kérjük, az alábbi e-mail címekre küldje el elérhetőségét és felvesszük Önnel a kapcsolatot: katalindrbanyai@gmail.com, dkppapa@gmail.com - mondta el a képviselő hozzátéve, arra is bíztatja az embereket, azt is jelezzék, ha a látókörükben van olyan személy, akinek nagy segítség lenne egy tartós élelmiszer csomag.

Fotó: papa-ma.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.