Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2014. Június 05. 20:09, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

A DK az esélyegyenlőségért küzd az EU-ban

A DK az esélyegyenlőségért küzd az EU-ban

Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció frissen megválasztott európai parlamenti képviselője járt Pápán, Kerecsényi Zoltán meghívására.

A párt országos politikusa megtekintette Pápa belvárosát, majd a helyi sajtó képviselőivel találkozott.Niedermüller Péter elismerően szólt pártja választási szerepléséről. - Az európai parlamenti választásokon világossá vált, hogy a Demokratikus Koalíciónak közel tíz százalékos támogatottsága van a magyar választópolgárok körében. Ez egy ilyen fiatal párt esetében jelentős eredmény: két képviselőnk jutott az Európai Parlamentbe - fogalmazott a politikus.

Niedermüller Péter az uniós értékek mellett leginkább elkötelezett pártként írta le a DK-t. Mint mondta, az EP-ben valóban európai politikát kívánnak folytatni. Európa szociális karakterének erősítése egyik legfontosabb céljuk annak érdekében,hogy mérséklődjön a munkanélküliség, megszűnjön a gyermekéhezés, vagy több támogatáshoz jussanak a társadalom peremére szorultak. Úgy fogalmazott, hogy ez az egyetlen eszköz a szélsőjobboldali erők visszaszorítására.

A sajtótájékoztatót követően Kerecsényi Zoltán, a DK helyi elnöke egy, a pápai Fő teret ábrázoló üveg plakettet ajándékozott Niedermüller Péternek azzal a céllal, hogy ne feledkezzen el kint, az EP-ben a pápaiakról sem.Kerecsényi elmondta, jó lenne, ha egyszer uniós forrásokat lehetne találni a pápai Nagytemplom teljeskörű felújítására, a freskók restaurálására, mert a pápai Nagytemplom európai hírű, csodálatos művészeti remekmű, amely megérdemelné, hogy újjá legyen varázsolva.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.