Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2023. Augusztus 29. 21:16, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A Demokratikus Koalíció egészségpolitikusa járt Pápán

A Demokratikus Koalíció egészségpolitikusa járt Pápán

Grőber Attila helyi elnök vendégeként lakossági fórumot tartott Pápán dr. Komáromi Zoltán.

A DK egészségpolitikusa azt mondta, nagy örömmel érkezett Pápára, hiszen méreténél fogva ez a város rendkívül fontos a magyar egészségügy működése szempontjából. Hazugnak és valótlannak nevezte azt a vádat, ami az ellenzéket gyakran éri, hogy a kisebb városokban lévő kórházak bezárására készülnének. Mint mondta, Pápa kiváló példa arra, hogy ha egy kórház megfelelő porfólióval áll a betegek rendelkezésére, akkor tud 30-60 ezer embernek olyan biztonságot adni, hogy minél kisebb egészségkárosodással túl legyenek az esetleges megbetegedéseiken.

Az egészségügy országos problémáiról szólva elmondta, a rendszerben kevés a szakdolgozó, nővérek nélkül pedig nincs egészségügy - hangsúlyozta. A DK tervei szerint a települési önkormányzatokkal és a lakossággal együttműködve kellene megvalósítani az egészségügy reformját, nem a központosított rendszerben gondolkodnak.

Komáromi Zoltán beszélt a házirovosi rendszerről is, amely szerinte szintén reformra szorul, hiszen nagyon sok háziorvosi praxis betöltetlen jelenleg. A járóbeteg és fekvőbeteg ellátás a városi kórház feladata kell hogy maradjon a politikus véleménye szerint, ugyanakkor a súlyosabb esetek ellátását nagyobb városi kórházakban kell megoldani, ehhez pedig a gyorsút hálózat fejlesztése ad alapot.

Kérdésünkre Komáromi Zoltán elmondta, a magánegészségügyi ellátás fontos része az egészségügynek, ám véleménye szerint az csak kiegészítése lehet a rendszernek. - A megfelelő arányt ki kell alakítani az állami és a magán egészségügy viszonylatában, a mindenkori kormányzatnak azonban az állami egészségügyet kell menedzselnie, ám azt kiegészítheti a magánellátás - fogalmazott a DK politikusa.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.