Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2021. Július 12. 13:01, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veszprém Megyei Főügyészség

A csomagtartóban is találtak migránst, a Lovászpatonán megállított autóban

A csomagtartóban is találtak migránst, a Lovászpatonán megállított autóban

A Pápai Járási Ügyészség több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt az elfogást követő két nappal bíróság elé állította azt a 21 éves szír állampolgárságú férfit, aki 2021. július 4-én öt, magát szintén szírnek valló, illegális határátlépőt akart jogellenesen Magyarországról Ausztriába juttatni.

A Németországban tartózkodási engedéllyel rendelkező elkövető az országhatárt Szerbia felől jogellenesen átlépő migránsokat Magyarországon vette fel az általa vezetett német rendszámú személygépkocsiba úgy, hogy egy főt maga mellé, három személyt a hátsó ülésre, egy személyt pedig a csomagtartóba ültetett. A rendőrök azonban az Ausztria felé tartó férfit és utasait július 4-én reggel Lovászpatonán igazoltatták. A Pápai Járásbíróság a július 6-án kihirdetett ítéletében a férfit a váddal egyezően mondta ki bűnösnek, és ezért négy év börtönbüntetésre ítélte, valamint nyolc évre kiutasította Magyarország területéről. Az ítélet ellen az ügyészség a vádlott terhére súlyosításért, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, így az nem jogerős.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.