Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Július 19. 14:53, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

A csapvíz miatt több a rákos megbetegedés a Tarczi utcában?

A csapvíz miatt több a rákos megbetegedés a Tarczi utcában?

Az utcában lakók szerint igen, a Vízmű és az önkormányzat szerint viszont nem. A lakók a Jobbikhoz fordultak, hogy a nyilvánosság erejével derüljön ki az igazság.

Orbán Imre, a Jobbik Pápai Alapszervezetének elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, a Tarczi utcában lakók több alkalommal is megkeréstők őt azzal a problémával, hogy az utcában magas a rákos betegek száma. Ennek okát szerintük a csapvízben kell keresni. - A Tarczi utca lakói szerint ők még a régi eternit csövön kapják a vizet. Ezt a feltevésüket arra alapozzák, hogy az évi több alkalommal előforduló csőtörésekkor mindig eternit csődarabok kerülnek elő - mondta Orbán Imre.

A lakókPápa város jegyzőjéhez és a Vízműhöz is fordultak, ám ők cáfolták feltevésüket, mondván a város többi rendszeréhez hasonlóan a Tarczi utcában is elvégezték a csövek cseréjét. A helyiek szerint félrevezetik őket.

További problémát okoz, hogy a Tarczi utca végén, a város határában a csőrendszer véget ér, és nincs rajt visszafordító. Ezért az utca végén lakók csak akkor kapnak friss vizet, ha ők maguk megengedik a csapot, más esetben nem kering a rendszer. A lakók szerint az azbeszt tartalmú, elöregedett eternit cső esetleges repedezettsége és az, hogy a vezetékrendszerben hosszú ideig áll a víz, együttesen okozhatnak rákos megbetegedéseket. Orbán Imre a helyi sajtón keresztül kéri az önkormányzat pontos tájékoztatását az ügyben, illetve hogy igazolják azt, hogy valóban kicserélték a vízvezeték csöveket.

Tübörgő teherautók a Szabó Dezső utcában
A tájékoztató másik témája a Szabó Dezső utcaiak problámájával foglalkozott. Orbán Imre elmondta, az utca lakói azzal a panasszal fordultak hozzá, hogy az ott található hulladékátrakó és válogató telepre igyekvő teherautók zavarják nyugalmukat. A lakók elmondásuk szerint a telep elkészültekor arról biztosították őket, hogy a várost elkerülő útról fogják megközelíteni a larakót. - Nem beszélve arról, hogy az útra 3,5 tonnánál nagyobb járművek nem is hajthatnának be. Ezzel szemben naponta több tucat teherautó dübörög végig az ablakoktól másfél méterre lévő úton - mondta el Orbán Imre. A Jobbik ebben az esetben is a nyilvánosság erejével kíván hatni az illetékesekre.

Pápa város 2011-2014 közötti gazdasági programja egyébként foglalkozik is a kérdéssel: "Fontos feladat az átrakó megközelítését biztosító úthálózat kijelölése és kialakítása. ASzabó Dezső utca 83-as út és hulladékátrakó közötti szakaszát a forgalomnak megfelelően kiépíjük." Jelenleg murvás úton lehet a telepet megközelíteni az elkerülő út irányából.

Címkék: jobbik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.