Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2017. December 06. 10:36, szerda | Belföld
Forrás: mti

A csaló webáruházak gyanúsan olcsón kínálják a termékeket

A csaló webáruházak gyanúsan olcsón kínálják a termékeket

A csaló webáruházak alapvetően abban különböznek a szabályosan működőktől, hogy feltűnően olcsón kínálják a termékeiket, továbbá nagyon egyszerű az oldaluk kinézete

- mondta a Quadron Kibervédelmi Kft. szakértője az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában. Solymos Ákos közölte: a megtévesztő felületek jellemzője az is, hogy utánvéttel nem lehet fizetni, csak kártyával, mert így ellophatják a vásárlók adatait. Lélektani határt próbálnak megtalálni: akkora összeget kérnek el, amennyit a vevők még hajlandóak kifizetni, kockáztatva, hogy az ajánlat nem valós.

Ha valakit megkárosítanak, annak ezt egyrészt a rendőrségnek, másrészt a banknak kell jeleznie. Utóbbi azért fontos, mert ha bebizonyosodik a csalás, előfordulhat, hogy visszaadják a pénzt.

Solymos Ákos arról is beszélt, hogy az okoseszközök megfigyelhetik a környezetüket, és a rögzített képekkel vagy hangokkal vissza lehet élni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára