Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Február 06. 08:01, hétfő | Belföld
Forrás: Pécsi STOP/dailymail.co.uk

A bogarak lakta város durvább, mint a Kínai Nagy Fal - elképesztő videó!

A bogarak lakta város durvább, mint a Kínai Nagy Fal - elképesztő videó!

Az alábbi videóban egy földalatti hangyavárost ásnak ki a tudósok. A bogarak által épített létesítményt több millió állat lakta egykor, felépítésének bonyolultsága vetekszik a Kínai Nagy Fallal.

Mára már elhagyatottá vált az a földalatti metropolisz, melyet valaha több millió rovar népesített be. A tudósok felfedezését, melyet Brazíliában találtak, földalatti országúthálózat jellemzi, útvonalakkal, kertekkel. Feltevésük, hogy ez lehetett az egyik legnagyobb hangyagyarmat a világon, de azt nem tudják, hogy mitől vált kietlenné és lakatlanná- írja a dailymail.

A videóban látható, hogy a szakértők tíz tonna betont öntöttek a lyukakba (ez a légkondicionálásra szolgált az ott lakó hangyáknak) és ezután kezdték el a feltérképezést. Csak az anyag beöntése tíz napig tartott.

Egy hónap elteltével aztán elkezdhették az alagúthálózat felfedezését, az ott dolgozó tudósok szerint egy hihetetlen várost találtak és a Kínai Nagy Fal hangyamegfelelőjének nevezték.

Címkék: bogarak, tudósok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről