Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Június 02. 14:11, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A belvárosi közlekedési rend szabályozásáról egyeztetett az önkormányzat és a vállalkozások képviselői

A belvárosi közlekedési rend szabályozásáról egyeztetett az önkormányzat és a vállalkozások képviselői

Új szabályozást készül bevezetni az önkormányzat a belvárosi utcákba való behajtási engedélyeket illetően.

Eddig is szabályozott keretek között volt lehetséges a gépjárművel való behajtás a Kossuth utcára és az arra merőleges utcákra, a Szent Lászlótól a Rákócziig. Ám a helyenként hiányos szabályozás és a hatóság rugalmassága miatt mégis egyfajta kaotikusság jellemezte a közlekedést, és az áruszállítást. Ennek szeretne véget vetni az önkormányzat és a belvárosi üzlettulajdonosokkal együttműködve egy olyan szabályozást kialakítani, amely mindenki számára elfogadható, és amelyet aztán szigorúan be is kívánnak tartatni.

Dr. Áldozó Tamás polgármestertől megtudtuk, a cél az, hogy a belvárost magát, illetve a gyalogos közlekedést megvédjék, de egyúttal figyelembe kívánják venni az üzletek - sokszor egymástól eltérő - igényeit is. A mai egyeztetésen feltehették kérdéseiket és megfogalmazhatták igényeiket, amelyeket a rendelet tervezetének megalkotásához figyelembe vesznek, majd annak elfogadása előtt is kikérik a vállalkozók véleményét.

Az új szabályozás az ételt hászhozszállító és a csomagkézbesítő futárok behajtását is érinteni fogja.

A városvezető elmondta, rendszámfelismerő kamerákkal fogják figyelni azokat a virtuális kapukat, amelyeken keresztül megközelíthetők ezek az utcák, a redszer pedig automatikusan továbbítani fogja a szabálytalankodó autósokról készült felvételt a hatóságnak, így azok büntetésre számíthatnak. A városvezető hangsúlyozta, nem az a céljuk, hogy nehezítsék az áruszállítást, sokkal inkább egy jól szabályozott rendszert kívánnak kialakítani, amelyben csak azok használják gépjárművel ezeket az utcákat, akik valóban jogosultak arra.

Az új szabályozás várhatóan július 1-jétől fog hatályba lépni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék