Városlista
2020. október 22, csütörtök - Előd

Hírek

2017. Július 31. 15:03, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A belvárosban folytatódik a járdafelújítási program

A belvárosban folytatódik a járdafelújítási program

A Széchenyi és a Gyurátz utca járdáinak egy-egy szakasza újul meg.

Esős időben jókora pocsolyák, széles repedések, foltozások és rendezetlen zöld területek. Jócskán ráfért már a felújítás a belvárosi közterületre, mely fontos gyalogosközlekedési útvonal, közintézmények, az egészségbiztosítási pénztár, az ügyészsés, a rendőrség, vagy az evangélikus templom is ezen az útvonalon közelíthető meg a belváros felől. A mai napon vonultak fel a helyszínre a kivitelezést végző cég munkatársai, akik megkezdték a régi burkolat eltávolítását - tudtuk meg Rádi Róberttől. A Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője elmondta, óvatosan tudták megkezdeni a munkát, a közműaknák környékén kézi erővel bontják ki az aszfalt, nehogy kárt tegyenek a vezetékekben. A munkálatok során a járda és az úttest közti zöld felület el fog tűnni, mivel az nagy mértékben leszűkítette a járófelületet. Ellenben az evangélikus templom előtti terület megmarad, sőt meg is szépül, két fát is ültetnek itt. A járda a város több pontján már látható, esztétikus térkő burkolatot kap a ügyészség és a Március 15. tér között.

Áldozó Tamás polgármester felidézte, a 2015-ben megkezdett járdafelújítási program a város több pontját is érintette már, ugyanakkor a szóban forgó beruházás az első, mely a belvárosban zajlik. A felújítás jelképesnek is nevezhető, hiszen a reformáció 500. évfordulóján az evangélikus templom környezete, valamint a két protestáns templom, a reformátusok és az evangélikusok "otthona" közti járda szépül meg.

A várovezető hozzátette, nem ez az utolsó belvárosi járdafelújítás, hiszen a Széchenyi utca közvetlen közelében, szintén intézményi környezetben is több felújításra szoruló járdaszakasz található. A beruházás kapcsán szervezett sajtótájékoztatón elhangzott, nyárra időzítették a felújítást, mivel ilyenkor az szünidő miatt kisebb a forgalom, igyekeznek minél kevesebb kellemetlenséget okozni a közlekedőknek.

A két utcában összesen 370 négyzetméteren, 167 folyóméter járda újul meg, csaknem 7 millió forintból.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 21. 15:54, szerda | Helyi

Csaknem megduplázódott a pozitív esetek száma egy hét alatt Pápán

Az egy héttel ezelőtti 35-ről 61-re nőtt a pápai pozitív esetszáma - derült dr. Áldozó Tamás polgármester ma délutáni sajtótájékoztatóján.

2020. Október 21. 12:00, szerda | Helyi

Áramszünet lesz október 26-án és 27-én a város számos pontján

A szolgáltató olyan fejlesztéseket végez, amelyekhez elengedhetetlen a szolgáltatás időszakos szüneteltetése.

2020. Október 21. 09:00, szerda | Helyi

Kábítószer hatása alatt vezetett a 32 éves férfi

A Pápai Járási Ügyészség bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja azt a 32 éves férfit, aki kábítószer hatása alatt vezetett idén januárban.

2020. Október 21. 08:07, szerda | Helyi

Szomorú rekord! 20 új fertőzött egy nap alatt Pápán!

Soha nem volt annyi aktív fertőzött Pápán, mint most.