Városlista
2024. május 22, szerda - Júlia, Rita

Hírek

2017. Július 31. 15:03, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A belvárosban folytatódik a járdafelújítási program

A belvárosban folytatódik a járdafelújítási program

A Széchenyi és a Gyurátz utca járdáinak egy-egy szakasza újul meg.

Esős időben jókora pocsolyák, széles repedések, foltozások és rendezetlen zöld területek. Jócskán ráfért már a felújítás a belvárosi közterületre, mely fontos gyalogosközlekedési útvonal, közintézmények, az egészségbiztosítási pénztár, az ügyészsés, a rendőrség, vagy az evangélikus templom is ezen az útvonalon közelíthető meg a belváros felől. A mai napon vonultak fel a helyszínre a kivitelezést végző cég munkatársai, akik megkezdték a régi burkolat eltávolítását - tudtuk meg Rádi Róberttől. A Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője elmondta, óvatosan tudták megkezdeni a munkát, a közműaknák környékén kézi erővel bontják ki az aszfalt, nehogy kárt tegyenek a vezetékekben. A munkálatok során a járda és az úttest közti zöld felület el fog tűnni, mivel az nagy mértékben leszűkítette a járófelületet. Ellenben az evangélikus templom előtti terület megmarad, sőt meg is szépül, két fát is ültetnek itt. A járda a város több pontján már látható, esztétikus térkő burkolatot kap a ügyészség és a Március 15. tér között.

Áldozó Tamás polgármester felidézte, a 2015-ben megkezdett járdafelújítási program a város több pontját is érintette már, ugyanakkor a szóban forgó beruházás az első, mely a belvárosban zajlik. A felújítás jelképesnek is nevezhető, hiszen a reformáció 500. évfordulóján az evangélikus templom környezete, valamint a két protestáns templom, a reformátusok és az evangélikusok "otthona" közti járda szépül meg.

A várovezető hozzátette, nem ez az utolsó belvárosi járdafelújítás, hiszen a Széchenyi utca közvetlen közelében, szintén intézményi környezetben is több felújításra szoruló járdaszakasz található. A beruházás kapcsán szervezett sajtótájékoztatón elhangzott, nyárra időzítették a felújítást, mivel ilyenkor az szünidő miatt kisebb a forgalom, igyekeznek minél kevesebb kellemetlenséget okozni a közlekedőknek.

A két utcában összesen 370 négyzetméteren, 167 folyóméter járda újul meg, csaknem 7 millió forintból.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 22. 17:25, szerda | Helyi

Megnevezte alpolgármester-jelöltjét Grőber Attila!

Vadász Krisztina lesz Pápa alpolgármestere, ha Grőber Attila megkapja a választók bizalmát a június 9-i önkormányzati választáson.

2024. Május 22. 09:39, szerda | Helyi

3 Kemény Kérdés: Marton Sándor és Molnár István válaszol!

Három kemény kérdést tettünk fel mind a négy polgármesterjelöltnek. Először a független Molnár István, illetve a Mi Hazánk támogatásával induló Marton Sándor válaszait közöljük.

2024. Május 21. 17:59, kedd | Helyi

Grőber Attila: A turizmus és a kultúra területén is kihasználatlanok a város adottságai

Az Élhető és Gyarapodó Városért Egyesület, valamint ellenzéki pártok polgármesterjelölte szerint a város egyik kitörési pontja lehetne a turizmus.

2024. Május 21. 14:28, kedd | Helyi

Autóbusz, furgon és személyautó karambolozott Tapolcafőnél

A baleset helyszínére mentőhelikopter is érkezett, de a tűzoltók is dolgoznak a mentés során.