Városlista
2019. november 17, vasárnap - Hortenzia, Gergő

Hírek

2019. Szeptember 11. 14:53, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A belváros rehabilitációját tartalmazza Áldozó Tamás programjának nyolcadik pontja

A belváros rehabilitációját tartalmazza Áldozó Tamás programjának nyolcadik pontja

Az Esterházy2035 program nyolcadik pontja gyakorlatilag a piactérrel kiegészített, szűken értelmezett Belváros rehabilitációját jelenti.

A Belvárosunk rengeteg szépséget rejteget, a következő években apró részletekben ezt kell megmutatnunk magunknak és az idelátogatóknak is - írja a polgármester-jelölt.

Az Esterházy2035 program nyolcadik pontja tartalmazza

  • a református főtér (Március 15. tér) rehabilitációját és
  • a szűken értelmezett Belváros utcáinak, közléinek felújítását.

A református főtéren találhatóak az egyházkerület emblematikus épületei (kollégium, teológia, Antal-ház), a református Nagytemplom, a közösségi ház, ugyanakkor a tér maga közlekedési, parképítési szempontokból értelmezhetetlen.

Az egykori Belváros utcái (a pápai korzó, a Kossuth Lajos utca, a Rákóczi, Eötvös, Petőfi és Szent László utcák), valamint az azokat összekötő közlék ma korszerűtlenek, felújításra szorulnak.

A Belvároshoz közvetlenül csatlakozó piactér melletti területek rendezése, a Gróf út – Szabadság úti körforgalomból részben a Pálos tér, részben a Ruszek köz irányába tartó passzázsok kialakítása, a buszpályaudvar területének csökkentése, az intenzív zöldfelületek növelése - is szerepel a programban.

A polgármester újragondolná a Bástya lakótelep előtti parkolót is. Az alábbi képen a Bástya parkoló helyén megvalósítható mélygarázs tanulmánytervéből szerepel egy rajz. A kép gondolatébresztő, a mélygarázs pedig a Tűzoltóság kiváltásával felépíthető, korábban említett parkolóházhoz képest alternatívát jelenthet - fogalmaz Áldozó Tamás.

A beavatkozás eredménye a történelmi Belváros revitalizációja, egységes megjelenésének kialakulása, a közlekedés ésszerűsítése, a gazdasági funkciók erősödése, a református intézmények környezetében a közterületek rehabilitációja, osztott teres városi felületek kialakítása zöldfelület rekonstrukcióval.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 15. 14:11, péntek | Helyi

Pályaorientációs nap Pápán

A rendőri hivatás népszerűsítése volt a cél.

2019. November 14. 15:27, csütörtök | Helyi

Birtokba vették a gyerekek a Szivárvány ovi új KRESZ pályáját

Az óvoda udvarán frissen aszfaltozott területein alakítottak ki egy mini közlekedési pályát, a gyermekek legnagyobb örömére.

2019. November 14. 10:03, csütörtök | Helyi

A tűzoltók gyakorlat miatt lezárták a Török Bálint utcát

A Katasztrófavédelem négy járművel vonult ki a helyszínre, ahol a Honvédséggel közösen végeztek gyakorlatot.

2019. November 14. 09:09, csütörtök | Helyi

Négy évre visszatekintve, egy évre előretekintve

Amikor az Elsősorban pápai Városbarát Egylet nevű civil társaság életre hívódott, egyfajta katalizátor-szervezetként határozta meg önmagát.