Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Február 26. 14:12, hétfő | Belföld
Forrás: mti

A Balatonon kevés az esély a sportolásra alkalmas jégre

A Balatonon kevés az esély a sportolásra alkalmas jégre

Az erős lehűlés miatt az öblökben megkezdődött a Balaton befagyása, de kevés esély van arra, hogy a hét végéig tartó rendkívüli hidegben sportolásra alkalmas jég alakuljon ki

- közölte a siófoki obszervatórium vezetője az MTI-vel hétfő délelőtt.

Horváth Ákos elmondta, hogy a tó vize jelenleg 0 foknál valamivel még melegebb, és a szél folyamatosan felkavarja. Ahhoz biztosan nem lesz elég hosszan tartó hideg, hogy a múlt évihez hasonló, biztonságos, összefüggő jégtakaró alakuljon ki a Balatonon, de a part menti részeken, öblökben hízni fog a jég, és a nyílt vízen is megjelenhet a következő napokban.

Ha a táblák összeállnak, a jég felszíne akkor is várhatóan rücskös, töredezett lesz - tette hozzá.

A szélvédett öblökben, sekély vizű partok közelében is csak kevés esély van arra, hogy a hét második felére embert is elbíró, kellő vastagságú jég alakuljon ki - mondta Horváth Ákos, aki arról is beszámolt, hogy a Balaton magas vízszintje miatt főként a déli parton kicsapódó víz - fákra, bokrokra, padokra, kövekre fagyva - látványos jégszobrokat alkotott.

A meteorológus megjegyezte, hogy jövő héten jelentős melegedésre lehet számítani, így a későn jött jég gyorsan eltűnik a Balatonról.

A tó körüli műjégpályákat február közepéig tervezték nyitva tartani, de a hideg idő miatt még mindig üzemelnek Keszthelyen, Szigligeten és Balatonlellén.

"Már nem hűtjük a pályát, a természetre bízzuk, meddig üzemelhet, immár ingyenesen" - mondta Balassa Balázs, Szigliget polgármestere az MTI-nek.

Címkék: balaton, hideg, jég, Sport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.