Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Szeptember 12. 16:31, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

A 90 esztendős Döbröntei Istvánné Rózsi nénit köszöntötte a polgármester

A 90 esztendős Döbröntei Istvánné Rózsi nénit köszöntötte a polgármester

A városvezető virágcsokorral, tortával, emléklappal, valamint Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletét és jó kívánságait tartalmazó plakettel gratulált a korát meghazudtoló egészségi állapotban lévő ünnepeltnek.

Az otthon társalgójában a családtagok és gondozók mellett az otthon lakói is összegyűltek, megajándékozva szeretett lakótársukat.

Dr. Áldozó Tamás elmondta, mindig nagy öröm, ha szép korúakat köszönthet, eljöhet és találkozhat velük, beleborzongva abba, mennyi mindent magában foglal az a 90 esztendő, amit Rózsi néni is átélt. A polgármester nagyon sok szép napot és évet kívánt az ünnepeltnek, akit a városvezetőn kívül Szalainé Tihanyi Andrea, az ESZI intézményvezetője is köszöntött.

Döbröntei Istvánné Szakács Rozália 1929. szeptember 10-én született Pápán. Rózsi néni női szabó szakmát sajátított el, otthonában dolgozott, sok szép ruhadarabot készítve. 1952 karácsonyán ment férjhez, két gyermeke született, Attila és Ildikó. Egy unokája és egy dédunokája van. Nemrég költözött be a Barát utcai idősek otthonába, ahol remekül érzi magát. Kedvenc időtöltése a versírás és olvasás. Családja 80. szüketésnapja alkalmából verseit könyvbe szedette. Lakótársaival nagyon jó kapcsolatot ápol, a közösségi életben aktívan részt vesz. Jó beszélgetőpartner, szívesen hallgat meg másokat - hangzott el az alkalmon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.