Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Január 28. 11:59, kedd | PR

9 érdekes tény a lóversenyről

9 érdekes tény a lóversenyről

Az amerikai filmekben gyakran látni lóverseny jeleneteket, hiszen ez az a hely, ahol nem csak komoly, de sok esetben vicces dolgok is történnek. Lóversenyre, manapság már sokan járnak és próbálják ki a szerencséjüket. Most 9 érdekességet mutatunk a lóversenyek világából.

1. Kétféle lóverseny létezik

A lóversenyben kétféle verseny is létezik. Az egyik során a lovak, sík terepen mérik össze fizikai adottságaikat, míg a másik esetben gyepes, füves területen folyik a verseny, amikor is különféle akadályokat kell átugraniuk a lovaknak és természetesen a ló hátán ülő versenyzőnek.

2. A versenylovak súlya

Egy versenyló súlya elérheti a 450 kilogrammot is. Ez egyáltalán nem sok, hiszen ezeket a lovakat egészen kis koruktól trenírozzák, hogy aztán minél jobb eredményeket érjenek el a versenyeken. A cél, hogy gyorsak és mozgékonyak legyenek.

3. A magyar lóverseny büszkesége: Kincsem

A magyar lóverseny is az élvonalba került, köszönhető ez Kincsemnek. Kincsem összesen 54 győzelmet aratott, egy igazi lóverseny stratégia volt építhető rá. Ez az eredmény a magyar lóversenytörténelemben csodának számít.

4. Overdose sikerei

Az Overdose nevet viselő versenylóról sem szabad elfeledkeznünk. Overdose, 2008-ban, a világranglista 3. helyén állt és Európában, ő érte el a legjobb eredményeket.

5. Nagy Britannia kedvenc sportja

A lóverseny a második legkedveltebb sport Nagy Britanniában. Első helyen, természetesen, a foci szerepel, de a lóverseny izgalma is vonzza az emberek. Legalábbis a statisztikák ezt bizonyítják, ugyanis évente mintegy hatmillió ember fordul meg az ilyen lóversenyeken.

6. A zsoké élet sem könnyű

Sokan álmodoznak arról, hogy a zsokék lesznek, azonban ez az álma nem mindenkinek teljesül, hiszen nem mindenki olyan szerencsés, hogy a zsoké bérből megéljen. 2017-ben körülbelül 450 profi zsoké élt az Egyesült Királyságban. Amatőr versenyzők is élnek itt, az ő számuk kb. 300.

7. A versenylovak és a háború

Az Egyesült Királyságban, a lóversenyeken versenyeztetett lovakat, más országokban tenyésztették. Ezekben az országokban, főleg nevelési célzattal tenyésztettek lovakat, hogy a háborúkban jól szerepeljenek, de a lóversenyeken is jól teljesítettek ezek az állatok, hiszen a háborúban is csak a gyors lovaknak vették hasznát. Ez a tulajdonság a lóversenyeken is nagyon hasznos volt.

8. Winx sikerei

A világ legügyesebb lova, az ausztrál Winx. Az állat sorozatban 33 győzelmet aratott, illetve a pénzbeli nyeremény összege (5,34 milliárd forintnyi) is azt bizonyítja, hogy a világon a legjobban kereső lónak számított.

9. A lóverseny és a gazdaság

A brit „lóversenyipar” világszerte vezető, hiszen több mint 3, 7 milliárd fontot hoz évente a brit gazdaság konyhájára. Ez a hatalmas összeg két eseménynek köszönhető. Az egyik a Randox Health Grand National, míg a másik, a Cheltenham Festival. Mindkét esemény emberek millióit vonzza világszerte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 21. 18:00, vasárnap | PR

A kaszinó áttekintő oldalai: Hogyan történik az értékelések hozzárendelése

Fedezze fel a kaszinó-bírálati oldalakon a minősítések kiosztásának bonyolult folyamatát, és nyerjen betekintést értékelési módszereikbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.