Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2020. Április 15. 14:29, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

89 pápai esetében rendeltek el járványügyi megfigyelést vagy zárlatot mindeddig

89 pápai esetében rendeltek el járványügyi megfigyelést vagy zárlatot mindeddig

Dr. Áldozó Tamás polgármester közösségi oldalán számolt be az aktuális információkról, a koronavírus járvánnyal kapcsolatban.

"Korábban már írtam arról, hogy volt olyan koronavírussal fertőzött eset, aki ugyan nem pápai állandó lakos, de gyógyultan már újra közöttünk él. Azóta - az érintett családjának a közösségi médiában megosztott posztjából - tudjuk, hogy legalább egy fertőzött pápai van az ajkai kórházban.

A mai napig (04.15.) a kormányhivatal 89 pápai esetében rendelt el járványügyi megfigyelést vagy zárlatot ("karantént"), de ebből 43 esetben a megfigyelést vagy a zárlatot a kormányhivatal már feloldotta. A feloldott 43 esetből 36 személynél megfigyelést rendeltek el (ők tipikusan külföldről tértek haza), míg 9 személy esetében enyhe tüneteik miatt zárlatot (valamennyiüknél "gyanús/kivizsgálás" kategóriában, azonban mind a 9 esetben a tesztek negatívnak bizonyultak, tehát az észlelt tüneteket nem koronavírus okozta).
Jelenleg 46 fő van "karanténban", közülük 41 fő esetében járványügyi megfigyelést rendeltek el, 5 fő esetében - enyhe tüneteik miatt - zárlatot. Utóbbi esetekben a koronavírust a folyamatban lévő tesztelés még nem zárta ki, de valamennyiüknek azt kívánom, hogy állapotuk nekik se legyen több egy megfázásnál!" - írta közösségi oldalán a polgármester.

A kép csak illusztráció (Forrás: nyugat.hu)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:04, csütörtök | Helyi

Unger Tamás: Költséghatékonyabb alvállalkozókkal végeztetni a zöld területek gondozását

Az alpolgármester Grőber Attila ellenzéki polgármesterjelölt kritikáira reagált, amelyeket a zöld területek gondozásával kapcsolatban fogalmazott meg.

2024. Május 02. 08:05, csütörtök | Helyi

Nagy sikert aratott a Pannonia Reformata majálisa!

Nagyon sokan voltak kíváncsiak a Pannonia Reformata udvarában megtartott programokra, játékokra foglalkozásokra és vásárra.

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.