Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Február 13. 10:21, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veol.hu

850 ezer forintot zsákmányolt a trükkös tolvaj a pápai idős bácsitól

850 ezer forintot zsákmányolt a trükkös tolvaj a pápai idős bácsitól

Újból börtönbe kell vonulnia annak a férfinak, aki idős embereket fosztott ki a jól ismert trükkel. Négy és fél évet kell rács mögött töltenie.

Az eddig már hatszor lopásokért elítélt kaposvári H. György 2014 nyarától fél éven át az ország különböző pontján kopogtatott be idős, egészségügyi gondokkal küszködő emberekhez, akiknek „pénzt vitt”. Az ítélet szerint éppen az ellenkezőjéről volt szó.
A legnagyobb összeget, 850 ezer forintot egy pápai 85 éves férfitól szerezte meg, akinek azt a mesét adta be, hogy az E.on alkalmazottjaként jött a kollégáival a villanyórát ellenőrizni. A 30 éves vádlott azt is mondta, hogy túlfizetés miatt átadna 10 ezer forintot, de nála csak húszezres van, amit fel kellene váltani. Az idős ember a TV szekrény alatt tárolt dobozból elővette a pénzét, ekkor H. György arra kérte, hogy menjen ki az autóban várakozó kollégáihoz, s szóljon nekik, hozzák be a műszereket. Az idős úr teljesítette a kérését, csakhogy ez idő alatt lába kelt a több százezer forintjának. Tapolcán a Zöldfa utcában egy 85 éves nénihez azzal az indokkal csöngetett be, hogy az önkormányzattól jött, s pénzt hozott. Amikor a háziasszony kilépett a szobából, hogy az idegen „főnökét” beengedje a lakásba, a vádlott gyorsan eltette a néni táskáját, amelyben 60 ezer forint, valamint két nevére szóló 50 ezer forintos postai kötvényt volt, amivel végül is nem tudott mit kezdeni. Simontornyán hasonló indokkal engedték be: fel kell írni az átadott bankjegy sorozatszámát. A 89 éves hölgy figyelmetlenségét kihasználta a fosztogató, ugyanis zsebre vágott 80 ezer forintot és összeszedte az arany ékszereket, amelyek 313 ezer forintot értek.

Ajkán egy 87 éves idős férfit avval szédített meg, hogy nyereménypénzt hozott, de abból visszajár neki 10 ezer forint. Míg a férfi a lakásban forgolódott, a vádlott kivette a pénztárcájából a 15 ezer forintot, valamint a bankkártyáját, de mivel a PIN-kódot nem találta, nem ment vele semmire.
Egy Hatvanban élő 90 éves férfi lakásából úgy jött el, hogy magával vitte a sértett táskáját, amiben az összes irata benne volt, valamint 300 ezer forintos megtakarítása. A vádlott járt még Nagykanizsán, Zalaegerszegen, Fonyódon és Zircen is. Egy helyen, Sopronban kellett menekülőre fognia a dolgot, amikor a házigazda nem hitte el a „postától jöttünk, pénzt hoztunk” – mesét, s már nyúlt a telefonjáért. A vádlott és társa igen gyorsan elhagyta a lakást.
A Veszprémi Törvényszék jogerősen négy és fél évre ítélte H. Györgyöt többek között a kifosztások miatt, s kötelezték a 380 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk