Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Április 09. 20:26, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

83-as út felújítás - Felgyorsulhatnak az események

83-as út felújítás - Felgyorsulhatnak az események

Döntés továbbra sincs, viszont annak meghozatalát közös nyilatkozattal kívánják sürgetni az érintett települések polgármesterei és országgyűlési képviselői.

Ami biztos:

  • 2014-20 közötti uniós költségvetési ciklusban megépül az új út, amely
  • el fogja kerülni az összes érintett települést, tehát
  • részben új nyomvonalon fog futni

Ami kérdéses:

  • 2x1, vagy 2x2 sávos lesz-e az út (a kormányhatározatban 2x1 sáv szerepel, lobbiznak a 2x2-ért, ez azonban teljes egészében új nyomvonalat jelentene)
  • Mikor kezdődhet el a munka, meddig tartanak majd az előkészületek
  • Mennyibe fog kerülni? A csúcs 70 milliárd, de a legalacsonyabb műszaki tartalom is 10 milliárd körüli összeg

Áldozó Tamás polgármester számolt be arról, hogy a közös nyilatkozat létrehozására tanácskozásra hívták az érintett polgármestereket, országgyűlési képviselőket, a Bázisrepülőtér paracsnokát, valamint a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. képviselőit. - A dokumentumban egységes szerkezetben gondoljuk újra azokat az érveket, melyeket a települések fel tudnak sorakoztatni, valamint a megbeszélések során a települések vezetői szembesülhettek az előttük álló elvégzendő feladatokkal - mondta el a városvezető. Hozzátéve: tényként közölhetjük, hogy a 2014 végén megjelent kormányhatározatban, amely felsorolta a 2014-20 közötti uniós ciklus közútfejlesztéseit, szerepel a 83-as főút Győr-Pápa közötti szakaszának felújtása. Áldozó Tamás kijelentette, 2x2 forgalmi sáv megépítését szeretnék elérni.

Gyopáros Alpár, a Csorna központú választókerület országgyűlési képviselője hangsúlyozta, a 83-as út jelenlegi formájában balesetveszélyes, ezért mindent megtesznek azért, hogy a felújítás mielőbb elkezdődhessen. - A térség településeinek vezetői partnerséget találtak a kormány részéről a felújítás tekintetében, így beteljesülni látszik a régi álom, a 83-as út felújítása.

A sajtó kérdésére a képviselő elmondta, a megvalósulás ideje nagyban függ az előkészületektől. A kormány határozott célja, hogy az eddigi átlagos 6 és fél évről 2-2 és fél évre csökkenjen egy új utak megépítésének az időtartama, a tervezéstől az átadásig - mondta el Gyopáros Alpár, hozzátéve, a 83-as út tekintetében az építkezés előkészítése részben megtörtént az előző években, így ezeket csupán aktualizálni kell. A sajtótájékoztatón kiderült, mindenki egyetért abban, hogy az összes érintett települést elkerülje az új út.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.