Városlista
2019. június 25, kedd - Vilmos

Hírek

2018. Október 21. 21:41, vasárnap | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Magyarepitok.hu

83-as út fejlesztése: Újabb lépéssel kerültünk közelebb az építkezéshez

83-as út fejlesztése: Újabb lépéssel kerültünk közelebb az építkezéshez

A beruházó NIF Zrt. a TED-en kihirdette a 83-as főút Győr és Pápa közötti szakaszaira kiírt tervezői közbeszerzés eredményét.

A Pápa és Tét közötti, valamint a Tét és Győr közötti útszakaszokon egyaránt a Főmterv Zrt. és az Unitef-83 Zrt. végeztheti el a tervezési munkálatokat összességében nettó 458 millió forintért - írja a Magyarépítők.hu.

A 83-as fejlesztésének első üteme már elkészült, ennek során a Strabag a főút Győrbe eső részét négysávosította és látta el körforgalmakkal. Ezzel megszüntettek egy balesetveszélyes közlekedési zónát a 83-as és az M1-es találkozásánál.

Ezeket a munkákat tartalmazza a beruházás

A most közzétett hirdetmény adataiból kiderül, hogy a Pápa és Tét közötti 18,4 kilométeren nemcsak a négysávosítást kell elvégezni. A tájékoztató ugyanis utal a 8315-ös repülőtéri bekötőútra, amit 1570 méteren épül majd ki.

Ugyanazen a szakaszon a Magyar Közút Nonprofit Zrt. pápai mérnökségi telepét is korszerűsítik és bővítik. Létrejön továbbá két darab különszintű csomópont is Pápa északi térségében és Gyarmatnál.

A Tét és Győr közötti 17,6 kilométeren négy különszintű csomópontot építenek: Tét déli és Tét északi részénél, valamint Győrszemere és Koroncó közelében.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 25. 18:24, kedd | Helyi

Biztonságos a kerékpárom akció Pápán

A pápai rendőrök egy helyi üzem dolgozóinak kerékpárjait ellenőrizték és regisztrálták.

2019. Június 25. 07:31, kedd | Helyi

Két körözött személyt is előállítottak a pápai rendőrök egy nap alatt

A pápai rendőrök mindkét férfit előállították a helyi rendőrkapitányságra, majd őrizetbe vették őket.

2019. Június 23. 07:59, vasárnap | Helyi

Piller Ádámot fogadta felnőtt pápai polgárrá a polgármester

Városunkban hagyomány, hogy a polgármester a ballagás alkalmával ünnepélyes keretek között jelképesen felnőtt polgárrá fogad a diákok képviseletében két végzős tanulót.

2019. Június 22. 11:15, szombat | Helyi

Azt képzelte, ő Vasember, ezért ugrott ki a kisfiú az erkélyről

A négy éves kisfiút mentőhelikopter szállította a veszprémi kórházba, a lábát kellett megoperálni. Édesanyja írta le, hogyan történt a baleset.