Városlista
2020. július 8, szerda - Ellák

Hírek

2018. Szeptember 10. 14:31, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

800 méter hosszan épül újjá a járda a Göncöl utcában

800 méter hosszan épül újjá a járda a Göncöl utcában

A Hatodik utcai járdafelújítás mellett újabb helyszínen kezdődött meg a munka.

Rádi Róberttől, a Városfejlesztő Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, 962 négyzetméteres felület új burkolattal való ellátásáról van szó a vasúton túli utcában. Mivel a Göncöl utcában csak az egyik oldalon van járda, a felújítás is csak az út egyik oldalán zajlik. A Göncöl utca mellett a Fűtőház utca egy részén is elvégzik a felújítást, a volt Fecske ABC-ig, mivel a gyalogos forgalom is erre felé halad - mondta el az ügyvezető.

Áldozó Tamás polgármester arról beszélt, hogy a Göncöl utcai járda felújításával egy új városrész járdáinak a megújítását kezdik meg. A vasúton túli járdák között ritka az, amelyik egységes burkolattal rendelkezik, toldozott-foltozott gyalogutakról van szó, így nagy változást fog eredményezni a már megszokott térkő burkolat elhelyezése. A Göncöl utcára azért is esett a választás, mivel termelő üzem is működik itt, melynek megközelítését is segíti a beruházás. A városvezető bízik abban, hogy jövőre is tudják folytatni az idei évben tapasztalt ütemet és lesz lehetőség arra, hogy alvállalkozót vonjanak be a járdaépítésekbe, hiszen ez azt jelenti, hogy több pénzt tud elkölteni az önkormányzat, mint amekkora kapacitása van a Városfejlesztő Kft-nek. Az idei évre vonatkozó tervek között szerepel a Teleki utcán a járdaépítés folytatása, továbbá hamarosan a Korvin utca faltól-falig történő újjáépíte is megkezdődik.

A beruházás összértéke meghaladja a 18 millió forintot. A Városfejlesztő Kft. alvállalkozó bevonásával készítteti el a munkát, melyet közbeszerzési eljáráson választottak ki. Az új járda december 15-ig készül el.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 07. 11:29, kedd | Helyi

Rendőrkézen az ittas sofőr

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

2020. Július 06. 17:09, hétfő | Helyi

Rámpát készítettek a vasúti aluljáró lépcsőihez

Régi igénye volt a környékbelieknek és az utasoknak egy rámpa, hiszen sokan járnak arra kerékpárral, babakocsival, vagy kerekes bőrönddel.

2020. Július 06. 17:02, hétfő | Helyi

Tyúkokat lopott az egyik pápai ház udvaráról

Lopás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a többszörösen büntetett előéletű 60 éves férfival szemben, aki 2020 májusában az egyik pápai családi ház udvarából tyúkokat lopott.

2020. Július 04. 22:18, szombat | Helyi

Szívemhez szorítom – Beck Zoli volt a vendég

A 30Y zenekar frontembere volt a Szívemhez szorítom rendezvénysorozat összejövetelének vendége, a Pannonia Reformata Múzeum udvarán.