Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Augusztus 08. 09:11, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

75%-os készültségi szinten a volt véradó épületének megújítása

75%-os készültségi szinten a volt véradó épületének megújítása

Február 1-jén vette kezdetét és a tervek szerint októberre végeznek is a volt véradó épületének teljes körű felújításával.

A TOP-os projektek közül ez a második, amelyik a kivitelezés fázisába ért. A jelenleg is zajló felújítási munkálatokat a városvezetés is megtekintette. Rádi Róbert, a projektmenedzsmenti feladatokat ellátó Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője elmondta, 75 százalékos készültségi fokon áll a kivitelezés, a munka a burkolatok, nyílászárók és a feleslegessé vált belső válaszfalak bontásával kezdődött, ezt követően a belső szigeteléseket és alapozási munkákat végezték el. Kialakították a liftaknát és megkezdték az épület külső szigetelését - ez mostanra teljesen el is készült, sőt a külső színezéssel is végeztek. Mindezek mellett elvégezték a villamossági és gépészeti (víz, szennyvíz és fűtés) alapszereléseket, teljesen új villamossági rendszert építettek, majd megkezdődtek a burkolási munkálatok, melyek egy része már el is készült.

- Jelenleg a vizesblokkok, konyhák járólapozása és csempézése zajlik, néhány helyiségben már a szaniterek beépítése is megtörtént, készülnek a falglettelési munkák a festés előkészítéseként - tette hozzá az ügyvezető.
A munkálatok közül még hátravan a melegburkolatok lerakása, a festés, a szerelvényezés, a lift beépítése, valamint a külső portál kialakítása.

A projekt berendezési tárgyak, bútorok vásárlását is lehetővé teszi, a meghatározott irodabútorok, tárolók, konyhai felszerelések beszerzésére most folyik a közbeszerzési eljárás, és zajlik az akadálymentesítést szolgáló berendezések beszerzési eljárása is - tájékoztatott Rádi Róbert.

A véradó épületének felújítására a legmagasabb elnyerhető összeget, 150 millió forintot kapott a pápai önkormányzat. A beruházás várható költségei ezt meghaladják, az önkormányzat saját forrásból 30 millió forintot biztosít még a teljes megújításhoz és további 30 millió forintot az épület környezetének rendezésére és parkolók kialakítására - ezt már Áldozó Tamás polgármester mondta el a helyszínen.

- A szociális szolgáltatások infrastrukturális körülményeit jelentősen javító beruházás nagyon fontos az önkormányzat számára. Ebben az épületben a Család és Gyermekjóléti Központ, illetve az ESZI Fogyatékosok Nappali Intézménye kap helyet - mondta a városvezető hozzátéve, a fogyatékosok intézményébe járók nagyon várják már új helyük elkészülését, figyelemmel kísérik a projektről szóló híreket és hamarosan meg is tekinthetik az épületet, melyre augusztus végén lesz lehetőségük. -Hiszem, ha személyesen is látják, még nagyobb bizalommal lesznek a beruházás iránt, hogy minden igényt kielégítő, 21. századi körülményeket tudunk biztosítani az ellátásukra - mondta el Áldozó Tamás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.