Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2012. Június 20. 13:27, szerda | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu (Sz.Zs.)

75 éves a pápai repülőtér

75 éves a pápai repülőtér

Pápa város önkormányzata és a MH Pápa Bázisrepülőtér közös programsorozatot szervez június 29-e és július 1-je között a Sportcsarnok mellett, illetve a Bázisrepülőtéren.

Magasy Zsoltnak, az MH Pápa Bázisrepülőtér mb. parancsnokának tájékoztatása szerint az ünnepségsorozat 29-én pénteken fél 4 után toborzóval kezdődik a Március 15. téren. - Szombaton kulturális eseménysorozatot, vasárnapra pedig nyílt napot tervezünk, melyre ezúton invitálom mind a magam, mind pedig a Bázisrepülőtér nevében a város lakosságát – mondta a parancsnok. A szombati napon adománygyűjtési akciót is kezdeményeznek, melyre elsősorban ruhákat, játékokat várnak a rászorulók részére. Az adományok leadhatók szombaton a Sportcsarnok mellett felállított sátorban, illetve vasárnap a reptéren. A nyílt napon megtekinthető lesz a bázison használt technika, így a C-17-es szállítógép is.

Pápai katonai repülés nehezen képzelhető el a város nélkül és 75 éve a város sem képzelhető el repülőtér nélkül. Ezért fontos az, hogy a város és a Bázisrepülőtér közösen szervezi meg a jubileumi ünnepséget – kezdte a sajtótájékoztatón gondolatait dr. Áldozó Tamás polgármester, aki megköszönte mindazok munkáját, akik az ünnepség megszervezéséhez hozzájárultak. - Különösen szeretnék köszönetet mondani Huszár János bácsinak, aki nagyon gazdag személyes gyűjteményének értékes tárgyaival támogatta azt a fotókiállítást, mely több helyszínen lesz megtekinthető a programsorozat részeként. A polgármester szerint a jubileumi rendezvény alkalmas lesz arra is, hogy még inkább közelebb hozza egymáshoz a repteret és a pápaiakat.

A pápai repülőteret 1936-ban alapították, majd a következő évben került ide az első bombázó század. A MH Pápa Bázisrepülőtér (becenevén a „Párduc”), Magyarország három, magyar üzemeltetésű aktív katonai reptereinek egyike a szolnoki és a kecskeméti mellett. Napjainkban Magyarország egyetlen Nyugat-magyarországi aktív katonai repülőtere.

Fotó: indafoto.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.