Városlista
2023. június 4, vasárnap - Bulcsú

Hírek

2012. Június 20. 13:27, szerda | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu (Sz.Zs.)

75 éves a pápai repülőtér

75 éves a pápai repülőtér

Pápa város önkormányzata és a MH Pápa Bázisrepülőtér közös programsorozatot szervez június 29-e és július 1-je között a Sportcsarnok mellett, illetve a Bázisrepülőtéren.

Magasy Zsoltnak, az MH Pápa Bázisrepülőtér mb. parancsnokának tájékoztatása szerint az ünnepségsorozat 29-én pénteken fél 4 után toborzóval kezdődik a Március 15. téren. - Szombaton kulturális eseménysorozatot, vasárnapra pedig nyílt napot tervezünk, melyre ezúton invitálom mind a magam, mind pedig a Bázisrepülőtér nevében a város lakosságát – mondta a parancsnok. A szombati napon adománygyűjtési akciót is kezdeményeznek, melyre elsősorban ruhákat, játékokat várnak a rászorulók részére. Az adományok leadhatók szombaton a Sportcsarnok mellett felállított sátorban, illetve vasárnap a reptéren. A nyílt napon megtekinthető lesz a bázison használt technika, így a C-17-es szállítógép is.

Pápai katonai repülés nehezen képzelhető el a város nélkül és 75 éve a város sem képzelhető el repülőtér nélkül. Ezért fontos az, hogy a város és a Bázisrepülőtér közösen szervezi meg a jubileumi ünnepséget – kezdte a sajtótájékoztatón gondolatait dr. Áldozó Tamás polgármester, aki megköszönte mindazok munkáját, akik az ünnepség megszervezéséhez hozzájárultak. - Különösen szeretnék köszönetet mondani Huszár János bácsinak, aki nagyon gazdag személyes gyűjteményének értékes tárgyaival támogatta azt a fotókiállítást, mely több helyszínen lesz megtekinthető a programsorozat részeként. A polgármester szerint a jubileumi rendezvény alkalmas lesz arra is, hogy még inkább közelebb hozza egymáshoz a repteret és a pápaiakat.

A pápai repülőteret 1936-ban alapították, majd a következő évben került ide az első bombázó század. A MH Pápa Bázisrepülőtér (becenevén a „Párduc”), Magyarország három, magyar üzemeltetésű aktív katonai reptereinek egyike a szolnoki és a kecskeméti mellett. Napjainkban Magyarország egyetlen Nyugat-magyarországi aktív katonai repülőtere.

Fotó: indafoto.hu

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 04. 08:44, vasárnap | Helyi

Amerikai légi utántöltő gép érkezett Pápára

Közös kiképzésen vett részt az Ohio Légi Nemzeti Gárda Légi 121. Utántöltő Ezred és a Magyar Honvédség 47. Bázisrepülőtér KC-135 Stratotanker repülőgép személyzete.

2023. Június 04. 08:30, vasárnap | Helyi

Ugod belterületén borult fel autójával a 18 éves sofőr

A sofőr megsérült a baleset következtében - áll a rendőrség tájékoztatásában.

2023. Június 03. 10:52, szombat | Helyi

Június közepétől változik a menetrend a Pápa és Veszprém közötti közlekedésben

2023. június 17-től új menetrend szerint közlekednek az autóbuszok Veszprémből Herend irányába, így jelentősen változik a Pápa és Veszprém közötti autóbusz közlekedés menetrendje is.

2023. Június 02. 13:53, péntek | Helyi

Megöléssel fenyegette volt párját, a pápai rendőrök előállították

Zaklatás vétség és rágalmazás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás a Pápai Rendőrkapitányságon egy 54 éves helyi lakossal szemben.