Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. December 11. 14:30, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

68 cipősdoboznyi adományt gyűjtött össze a Tarczy iskola diákja

68 cipősdoboznyi adományt gyűjtött össze a Tarczy iskola diákja

A pápai iskola diákjai már három éve részt vesznek egy karácsonyi adományozási akcióban. A Tarczy egyik diákja különösen kitett magáért, 68 dobozt töltött meg ajándékokkal.

A program szervezője a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Intézményének Család- és Gyermekjóléti Szolgálata, amelyben a Tarczy Lajos Általános Iskola már három éve részt vesz. Minden évben egyre több tanuló gyűjti cipősdobozokba az ajándékokat - írja az iskola honlapja. Közülük is kiemelkedik azonban Méhes Lotti Bettina nyolcadik osztályos diák, aki idén 68 dobozt állított össze egyedül, megdöntve a tavalyi 40 dobozos rekordját.

Az akció egyébként az alsó tagozatosok körében népszerűbb, hirdetni sem kell azt számukra, a gyerekek maguktól hozzák a csomagokat. A cikk szerzője szerint kialakult bennük az adni öröm igénye. Játékot, rajz- és íróeszközt, könyvet, plüssöt, kisautót, édességet tesznek a csomagba. Szlogenjük: aki ad, az kap. A dobozok elszállításakor a Szolgálat minden adományozó gyermeknek kis édességet ad jószívűsége jutalmául.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 08:05, kedd | Helyi

Esős napok jönnek, mind járművel, mind gyalogosan körültekintőbben közlekedjen!

A meteorológiai előrejelzések alapján ma csapadékos időjárásra számíthatunk. A legtöbb problémát ilyenkor a csúszós utak és a romló látási viszonyok jelentik.

2024. Április 14. 09:36, vasárnap | Helyi

Kikapott a rangadón a Perutz

A Balatonfűzfő elleni mérkőzésen a Perutz rosszul sáfárkodott a helyzeteivel, ezért nem tudott pontot sem szerezni.

2024. Április 13. 14:00, szombat | Helyi

Közletakarítás - Figyelemfelhívó akciót tartottak a Pápai Polgárok

Pápa 800 éves történelmének jelképei lehetnének a belvárosi közlék, mai állapotuk azonban sokkal inkább arról árulkodik, mennyire nem becsülik ezeket a kis utcácskákat sem a városlakók, sem pedig a városvezetés - vélik a civilek.

2024. Április 12. 17:09, péntek | Helyi

»Politikai kultúraváltásra van szükség Pápán« - Bemutatta csapatát Grőber Attila

A Közösen Pápáért Egyesület, az Élhető és Gyarapodó Városért Egyesület, illetve az ellenzéki pártok támogatásával induló jelöltek legfontosabb célkitűzése, hogy megváltoztassák a helyi politikai kultúrát.