Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2011. Július 22. 14:17, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

60 millió forintos támogatást kap a Művészetek Völgye

60 millió forintos támogatást kap a Művészetek Völgye

Pénteken kezdődik a 21. Művészetek Völgye összművészeti fesztivál, amelynek tervezett, 140 millió forintos költségvetéséből 60 millió forint az állami forrás.

Ezt az összeget a kulturális kormányzat a Nemzeti Kulturális Alap miniszteri keretéből biztosítja a szervezőknek.Szőcs Géza kultúráért felelős államtitkár javaslatára dr. Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter az idei fesztivál támogatására vonatkozó döntését már 2011 januárjában meghozta, ezzel lehetővé téve a szervezőknek a kiszámítható tervezést.

A Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet szervezésében megvalósuló Művészetek Völgye 1989-ben indult. 2008-ban a 20. jubileumi rendezvény a krónikus pénzhiány miatt nem valósulhatott meg, helyette a közönség interaktivitására és a művészek áldozatos fellépésére épülő rendhagyó fesztivált szerveztek Kapolcsi Bűvészeti Napok címmel, az előző évekhez képest jóval kisebb költségvetéssel, de változatlan profillal. 2009-ben forráshiány miatt elmaradt a fesztivál.

A 2010 nyarán hivatalba lépő nemzeti kormány első intézkedései között szerepelt a fesztivál anyagi forrásainak megteremtése. Ennek köszönhetően utolsó pillanatban megvalósulhatott a 20. jubileumi rendezvény.„Közszolgálati” fesztiválunk közel 1.800 programját önerőből nem tudnánk megtartani – írta a kultúráért felelős államtitkárságnak Márta István, a fesztivál főszervezője. Hozzátette, hogy a kormányzati támogatás az összköltség 35-40 százalékát teszi ki, a többit a jegy- illetve szponzorációs bevételből fedezik. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a Művészetek Völgye Magyarország egyik legnagyobb és legnépszerűbb összművészeti fesztiválja, ahol a gazdag és igényes programkínálat valamennyi generáció számára tartalmas nyári időtöltést ígér.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: kapolcs

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.