Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Március 04. 12:58, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

60 facsemetét ültetnek el a Tapocafőre vezető kerékpárút mentén

60 facsemetét ültetnek el a Tapocafőre vezető kerékpárút mentén

Zsegraics Gyula önkormányzati képviselő, a településrészen élők kérését tolmácsolva vetette fel, hogy ültessenek fasort a kerékpárút mentén. 60 darab kőris fát helyeznek el a napokban a Városgondnokság munkatársai, ligetes elrendezésben. Bakó István, a társaság igazgatója elmondta, 4-5 év múlva már tekintélyes lombozatú fák fognak cseperedni az előnevelt csemetékből. Az igazgató hozzátette, lefelé húzó gyökérzettel rendelkező fákat választottak, így nem tart attól, hogy azok később megrongálnák a kerékpárút burkolatát. A Városgondnokság gondoskodik a fák öntözéséről és gondozásáról.

Unger Tamás alpolgármester örömét fejezte ki a faültetés kapcsán. Mint mondta, ez illeszkedik a városvezetés céljaihoz, ami a zöldfelületek, megújítását, gyarapítását jelenti. Hozzátette: folyamatosan figyelemmel kísérik a város fáinak az állapotát, ezt a célt szolgálta legutóbb a fakoppos vizsgálat is. A kivágásra ítélt fákat ki fogják vágni és újakat fognak helyettük telepíteni, mondta el Unger Tamás kiemelve, nem szeretnek fákat eltávolítani, de az elöregedett, beteg egyedek cseréje elengedhetetlen. Az alpolgármster hangsúlyozta, Pápa városa csatlakozik az országfásítási programhoz, amelynek keretében akár 10 ezer csemetét is elültethetnek a város területén, ezzel is segítve a klímaváltozás elleni küzdelmet.

Zsegraics Gyula önkormányzati képviselő elmondta, amikor a kerékpárút megépült, a Magyar Közút ültetett facsemetéket annak mentén, ám ezek közül sok kipusztult, letört, így jelentősen megritkult a fasor. A Városgondnokság most ezeket az egyedeket is ellátja karókkal annak érdekében, hogy nagyobb eséllyel megmaradjanak, átvészeljék az időjárás viszontagságait. A képviselő hozzátette, a Tapocafőiek szeretik a kerékpárutat, sokan közelítik meg ezen keresztül a várost.

Címkék: faültetés, facsemete

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:18, szombat | Helyi

Később túrják fel a Vásár utcát

Bár április elején azt jelentették be, hogy néhány hét múlva megkezdődik az úttest felbontása és a vízvezetékek cseréje, most mégis úgy döntöttek, hogy a nyári szünetig várnak vele.

2024. Április 20. 08:55, szombat | Helyi

Kis híján megölte a saját édesanyját a Pápa környéki faluban! - Videó

Emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folyik eljárás egy 39 éves Pápa környéki lakossal szemben.

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk