Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. November 17. 16:15, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

55 szabálysértő fél nap alatt - Még mindig sokan nem állnak meg a STOP táblánál

55 szabálysértő fél nap alatt - Még mindig sokan nem állnak meg a STOP táblánál

A pápai és ajkai rendőrök ismét közös közlekedési akciót tartottak az illetékességi területükön.

A Pápai és az Ajkai Rendőrkapitányság munkatársai 2022. november 16-án közös ellenőrzést tartottak, amelynek célja a közlekedési balesetek kiváltásában elsődlegesen szerepet játszó jogsértések kiszűrése és ezzel a közlekedésbiztonság javítása volt.

Az akció alkalmával összesen 55 szabálysértővel szemben jártak el az egyenruhások, akik közül 37 járművezető hagyta figyelmen kívül az „STOP” közlekedési jelzőtáblát, míg a biztonsági övet 4 ember nem kötötte be. A rendőrök 4 esetben lejárt műszaki érvényességű gépjárművet állítottak meg, illetve 3 sofőrrel szemben vezetés közbeni „mobilozás” miatt intézkedtek. A megállított autósok közül ketten nem rendelkeztek vezetői engedéllyel. A járőrök szankcionálták továbbá a kanyarodási szabályok megsértését, a kötelező okmányok hiányát, az átírási kötelezettség elmulasztását és a világítás használata nélküli közlekedést.

Az ellenőrzésben részt vevő egyenruhások a jogsértések elkövetői közül 34 főt helyszíni bírsággal sújtottak, 13 embert figyelmeztetésben részesítettek, valamint 4 sofőr ellen közigazgatási eljárás, és szintén 4 gépjárművezetővel szemben szabálysértési eljárás indult.

A rendőrök felhívják a közúti közlekedésben résztvevők figyelmét, hogy hasonló közös ellenőrzésre a jövőben is számítani kell a Pápai és az Ajkai Rendőrkapitányság illetékességi területén egyaránt a közlekedésbiztonság javítása érdekében.
… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.