Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2018. Július 10. 09:26, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

55 millió forintot nyert a JMSZK közösségfejlesztésre

55 millió forintot nyert a JMSZK közösségfejlesztésre

A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ a helyi identitás és kohézió erősítése címmel nyújtott be pályázatot és nyert 55 millió forintot.

Szabadkai Verita, a JMSZK igazgatója elmondta, a projektben a pápai önkormányzat konzorciumi partnerként vesz részt és további 13 együttműködő partnerrel tervezik megvalósítani, a volt Kilián és Vajda Péter lakótelepen.

-A projekt célja, rendszeres és módszeres közösségi mozgások generálásával egyre több ember megszólítása, bevonása a közösségi aktivitásba - hangzott el a hétfői sajtótájékoztatón. Szabadkai Veritától megtudtuk, elsőként feltérképezik a helyi társadalmi szükségleteket, feltárják a lakóközösségek problémáit, majd cselekvési tervet dolgoznak ki. Cél az is, hogy aktivitást generáljanak a lakóközösségekben. - A projekt célközönségét a szépkorúak és a felnőtt lakosság mellett a középiskolás korosztály adja. A megvalósítás időtartama 54 hónap, ebből az első 8 hónapban elkészül a közösségi felmérés és a cselekvési terv, a további időben pedig a programok, események lebonyolítása zajlik - mondta el az igazgató.

Unger Tamás alpolgármester hangsúlyozta, jelenleg is komoly közösségi, közművelődési élet zajlik Pápán, melynek központja a JMSZK. Hozzátette, közösségfejlesztési céllal már rendelkezik a város egy 400 milliós nyertes pályázattal. Unger Tamás kiemelte, ezen a területen is fontos a fenntarthatóság. - Ha kialakul egy olyan közösségfejlesztési rendszer, ami fenntartható, tehát a közösségek pályázatok és egyéb támogatások bevonzásával önállóan tudnak működni, akkor a város más területein is teret nyerhet ez a közösségfejlesztés, de a fenntarthatóság olyan értelemben is fontos, hogy a közösségek képesek legyenek tagokat toborozni, megújulni, újabb és újabb ötletekkel, programokkal tevékenyen működni. Számítunk arra, hogy ezek a közösségek a város életében még aktívabban részt fognak venni - fogalmazott az alpolgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.