Városlista
2020. július 2, csütörtök - Ottó

Hírek

2020. Június 30. 09:13, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

50 helyett 116-al hajtott Kéttornyúlakon!

50 helyett 116-al hajtott Kéttornyúlakon!

Továbbra is a gyorshajtás az egyik legfőbb baleseti ok, ezért a pápai rendőrök mindent megtesznek a sebességtúllépők kiszűrése érdekében.

Továbbra is a gyorshajtás az egyik legfőbb baleseti ok, ezért a pápai rendőrök mindent megtesznek a sebességtúllépők kiszűrése érdekében.

A Pápai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai 2020. június 26-án közlekedésrendészeti ellenőrzést tartottak a 8403-as számú úton. Ennek során több gépjárművezetővel szemben intézkedtek, közülük néhányan jelentősen túllépték a megengedett sebességhatárt. A 8403-as számú út lakott területen belüli szakaszán, Pápa-Kéttornyúlak településen egy személyautó a megengedett legnagyobb sebességet - 50 km/h - átlépve, 116 km/h -val közlekedett. A 67 éves pápai sofőrt a rendőrök megállították, és százharmincezer forint közigazgatási bírságot szabtak ki vele szemben, illetve 6 büntetőpontot kapott.

A sebességmérés tapasztalatai azt mutatják, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával. A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a sofőrök figyelmét, hogy a közlekedési balesetek elkerülése érdekében minden esetben tartsák be a megengedett sebességhatárokat. A sebesség helyes megválasztásával megelőzhetők a közúti tragédiák.

A rendőrség célja nem a bírságok kiszabása, hanem az életveszélyes helyzetek megelőzése, a szabályszegők közlekedésből való kiszűrése. Kérjük a járművezetőket, hogy minden esetben tartsák be az előírt sebességhatárokat!
….hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 02. 09:05, csütörtök | Helyi

Simán győzött első nyári felkészülési meccsén a Perutz

A Tolna megyei első osztályban szereplő Majosi SE együttesét fogadta a pápai csapat.

2020. Június 30. 14:00, kedd | Helyi

Ittasan hajtott fának a nő Nagytevelen, a rendőrök eljárást indítottak ellene

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

2020. Június 30. 12:18, kedd | Helyi

310 millió forint az önkormányzati mínusz a járvány miatt

Összegezték a koronavírus járvány miatt kieső bevételeket, illetve a védekezésre költött összegeket. Első körben 310 millió forint mínusz jött ki, de ez még lehet ennél jóval több is.

2020. Június 29. 19:21, hétfő | Helyi

Gyönyörű képsorok városunkról - Bemutatták Pápa imázsfilmjeit

A várost bemutató rövidfilmeket eredetileg az év elején mutatták volna be, ám a koronavírus járvány miatt mostanra tolódott azok nyilvánosságra hozatala.