Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Október 29. 09:19, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

5 óra alatt 8 ittas járművezető Pápán

5 óra alatt 8 ittas járművezető Pápán

A pápai rendőrök öt óra alatt nyolc sofőrrel szemben intézkedtek ittas járművezetés gyanúja miatt.

A járőrök 2019. október 26-án a délelőtti órákban Pápa belterületén állítottak meg egy mezőgazdasági vontatóval közlekedő 54 éves vanyolai lakost. Az intézkedés során a sofőrrel szemben végzett alkoholszondás vizsgálat pozitív eredménnyel zárult. A járőrök a férfit további mintavétel céljából előállították a helyi rendőrkapitányságra. Ellene ittas járművezetés gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

A nap folyamán az egyenruhások további két sofőrrel szemben ittas járművezetés miatt büntetőeljárást, öt járművezetővel szemben pedig közigazgatási eljárást indítottak a Pápai Rendőrkapitányságon.

Hazánkban zéró tolerancia van érvényben, mely a szeszes ital fogyasztásának teljes tilalmát jelenti a gépi meghajtású jármű vezetője részére, a jármű vezetése előtt és alatt egyaránt. Az ittas járművezetés növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Aki ittasan vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, mert nemcsak saját magát, hanem a közlekedés más résztvevőit is veszélyezteti. Már kis mennyiségű szeszesital-fogyasztás hatására is nő a reakcióidő, kedvezőtlenül változik a veszélyérzékelő képesség, és tompulnak a reflexek.

Soha ne üljön ittasan gépi meghajtású jármű volánja mögé, valamint olyan járműbe sem, melyet láthatóan ittas személy vezet! Ne engedje meg családtagjának, rokonának, barátjának, ismerősének sem, hogy ittas állapotban gépjárművet vezessen!

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a jövőben is kiemelt figyelmet fordít az ittas járművezetők forgalomból való kiszűrésére. A tragédiák, személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetek megelőzéséért azonban legtöbbet maguk a közlekedők tehetnek.
… hogy mindenki hazaérjen!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.