Városlista
2019. augusztus 26, hétfő - Izsó

Hírek

2019. Augusztus 09. 13:18, péntek | PR

5 ok, amiért kezdő vállalkozások virágzanak az inkubátorházban

5 ok, amiért kezdő vállalkozások virágzanak az inkubátorházban

A magyar gazdaság növekedési potenciálja a start-up-okban és KKV-kban rejlik. Magyar diákok, fejlesztők sorra nyerik a neves nemzetközi versenyeket, és mégis, a kezdő vállalkozások átlag 95%-a elbukik.

Nem a kreatív potenciál a hiba, hanem valami más hiányzik, ami sikerre vihetné őket. Kevés induló vállalkozás rendelkezik az ötletet sikerre juttató üzleti tervezéshez szükséges teljes tudásanyaggal. E nélkül azonban az induló vállalkozások jó eséllyel bukásra vannak ítélve.
A pénzügyi tervezés, a gyártásszervezés, a marketing mind olyan eszközök, amik nélkül egy kezdő vállalkozás elhal a piaci versenyben hiába épül egy kiváló kreatív megoldásra. Ezeknek az üzleti folyamatoknak a megteremtése ugyanakkor olyan költséges, hogy sok vállalkozás el sem indul a kezdő tőke hiányában. Erre tud megoldást nyújtani az inkubátorház.
Az inkubátorházak Magyarországon még gyerekcipőben járnak, de az elmúlt években egyre szaporodik a számuk, és az általuk nyújtott szolgáltatások palettája is egyre bővebb. Az inkubátorházak üzleti támogató csomagokban biztosítják a működéshez szükséges kereteket egy vállalkozásnak több oldalról is:
Infrastruktúra: irodák, tárgyalók, irodafelszerelés, infokommunikációs eszközök és telephely, akár gyártáshoz is.
Üzleti folyamatok: üzleti tervezés, bérszámfejtés, pénzügy, könyvelés, sőt marketing és akár üzleti coaching vagy iparjogvédelmi tanácsok.Miért érdemes inkubátorházba költözni egy kezdő vállalkozásnak?
1. Nyomott áron, csomagban elérhető a vállalkozás működéséhez szükséges összes folyamat és eszköz.
2. Az infrastruktúra könnyen és olcsón bővíthető, vagy zsugorítható a vállalkozás igénye szerint.
3. Házon belül elérhető minden szaktudás, ha a vállalkozás további szolgáltatásokat venne igénybe.
4. Profi benyomást kelthet akár egy néhány fős vállalkozás is egy igényes irodaházban, ezáltal bizalmat ébreszt leendő partnereiben.
5. A legfontosabb: piaci kapcsolatok építése és networking lehetőség a többi inkubátorházban működő vállalkozással és azok segítségével.

Vannak inkubátorházakat felsoroló gyűjtőoldalak, ahol böngészni lehet a kínálatban és földrajzi elhelyezkedés, ár és a nyújtott szolgáltatási paletta alapján dönteni a lehetséges alternatívák között. Mindenképpen érdemes több lehetőséget figyelembe venni és személyesen is bejárni a terepet, mert az inkubátorházak szolgáltatási és infrastrukturális kínálata között elég nagyok a különbségek. Ugyanez igaz az árakra is.
Fontos azt is tisztázni, hogy az inkubátorház nem egyenlő sem egy irodabérléssel, sem pedig a manapság egyre népszerűbb co-working irodákkal. E két utóbbi konstrukció is nyújt infrastrukturális szolgáltatásokat. Ugyanakkor az inkubátorházban egy csomagban elérhetőek az üzletvezetéshez és üzletfejlesztéshez szükséges szolgáltatások is, amit sem egy egyszerű irodabérlet, sem pedig a co-working konstrukció nem tartalmaz.
Érdemes hát tájékozódni és megkeresni a vállalkozás számára legoptimálisabb megoldást, és költséges beruházások helyett inkább egy bővíthető, rugalmas megoldásban gondolkodni.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 21. 15:51, szerda | PR

Óvodákat újítanak fel

Két óvoda felújítási munkálatait nyerte el, nyílt közbeszerzési eljáráson a Jánosik és Társai Kft. A közel 300 millió forintos bevételt jelentő munkákkal határidőre, év végéig készülnek el -

2019. Augusztus 16. 13:03, péntek | PR

A Randi szoftverként letölthető kereskedési felületéről

A Random Capital Randi nevű szoftverként letölthető kereskedési felületét az a célkitűzés hívta életre, hogy a kliensek számára lehetővé tegye a tőkepiacokon való kereskedés legegyszerűbb és leggyorsabb módját.

2019. Augusztus 16. 13:00, péntek | PR

Érdemes-e házilag kerítést építeni?

Az otthonunk körül mindig találunk tennivalót, szerelni valót, barkácsolni valót.

2019. Augusztus 16. 12:58, péntek | PR

Hogyan turbózzuk fel a hálószobát?

Mikor az ember új helyen éjszakázik, nagyon jó szolgálatot tehet egy kis extra fény. Sőt, a legjobb, ha még nem is nekünk kell ezt szolgáltatni, hanem csak egy mozdulat, és már látunk is.