Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Augusztus 09. 13:18, péntek | PR

5 ok, amiért kezdő vállalkozások virágzanak az inkubátorházban

5 ok, amiért kezdő vállalkozások virágzanak az inkubátorházban

A magyar gazdaság növekedési potenciálja a start-up-okban és KKV-kban rejlik. Magyar diákok, fejlesztők sorra nyerik a neves nemzetközi versenyeket, és mégis, a kezdő vállalkozások átlag 95%-a elbukik.

Nem a kreatív potenciál a hiba, hanem valami más hiányzik, ami sikerre vihetné őket. Kevés induló vállalkozás rendelkezik az ötletet sikerre juttató üzleti tervezéshez szükséges teljes tudásanyaggal. E nélkül azonban az induló vállalkozások jó eséllyel bukásra vannak ítélve.
A pénzügyi tervezés, a gyártásszervezés, a marketing mind olyan eszközök, amik nélkül egy kezdő vállalkozás elhal a piaci versenyben hiába épül egy kiváló kreatív megoldásra. Ezeknek az üzleti folyamatoknak a megteremtése ugyanakkor olyan költséges, hogy sok vállalkozás el sem indul a kezdő tőke hiányában. Erre tud megoldást nyújtani az inkubátorház.
Az inkubátorházak Magyarországon még gyerekcipőben járnak, de az elmúlt években egyre szaporodik a számuk, és az általuk nyújtott szolgáltatások palettája is egyre bővebb. Az inkubátorházak üzleti támogató csomagokban biztosítják a működéshez szükséges kereteket egy vállalkozásnak több oldalról is:
Infrastruktúra: irodák, tárgyalók, irodafelszerelés, infokommunikációs eszközök és telephely, akár gyártáshoz is.
Üzleti folyamatok: üzleti tervezés, bérszámfejtés, pénzügy, könyvelés, sőt marketing és akár üzleti coaching vagy iparjogvédelmi tanácsok.



Miért érdemes inkubátorházba költözni egy kezdő vállalkozásnak?
1. Nyomott áron, csomagban elérhető a vállalkozás működéséhez szükséges összes folyamat és eszköz.
2. Az infrastruktúra könnyen és olcsón bővíthető, vagy zsugorítható a vállalkozás igénye szerint.
3. Házon belül elérhető minden szaktudás, ha a vállalkozás további szolgáltatásokat venne igénybe.
4. Profi benyomást kelthet akár egy néhány fős vállalkozás is egy igényes irodaházban, ezáltal bizalmat ébreszt leendő partnereiben.
5. A legfontosabb: piaci kapcsolatok építése és networking lehetőség a többi inkubátorházban működő vállalkozással és azok segítségével.

Vannak inkubátorházakat felsoroló gyűjtőoldalak, ahol böngészni lehet a kínálatban és földrajzi elhelyezkedés, ár és a nyújtott szolgáltatási paletta alapján dönteni a lehetséges alternatívák között. Mindenképpen érdemes több lehetőséget figyelembe venni és személyesen is bejárni a terepet, mert az inkubátorházak szolgáltatási és infrastrukturális kínálata között elég nagyok a különbségek. Ugyanez igaz az árakra is.
Fontos azt is tisztázni, hogy az inkubátorház nem egyenlő sem egy irodabérléssel, sem pedig a manapság egyre népszerűbb co-working irodákkal. E két utóbbi konstrukció is nyújt infrastrukturális szolgáltatásokat. Ugyanakkor az inkubátorházban egy csomagban elérhetőek az üzletvezetéshez és üzletfejlesztéshez szükséges szolgáltatások is, amit sem egy egyszerű irodabérlet, sem pedig a co-working konstrukció nem tartalmaz.
Érdemes hát tájékozódni és megkeresni a vállalkozás számára legoptimálisabb megoldást, és költséges beruházások helyett inkább egy bővíthető, rugalmas megoldásban gondolkodni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.

2024. Április 09. 11:23, kedd | PR

A mobil kaszinó appok térnyerése Magyarországon: Kényelem, elérhetőség és biztonság

Az elmúlt években Magyarországon is egyre népszerűbbé váltak a mobil szerencsejáték-alkalmazások.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.