Városlista
2019. november 17, vasárnap - Hortenzia, Gergő

Hírek

2019. Augusztus 09. 13:18, péntek | PR

5 ok, amiért kezdő vállalkozások virágzanak az inkubátorházban

5 ok, amiért kezdő vállalkozások virágzanak az inkubátorházban

A magyar gazdaság növekedési potenciálja a start-up-okban és KKV-kban rejlik. Magyar diákok, fejlesztők sorra nyerik a neves nemzetközi versenyeket, és mégis, a kezdő vállalkozások átlag 95%-a elbukik.

Nem a kreatív potenciál a hiba, hanem valami más hiányzik, ami sikerre vihetné őket. Kevés induló vállalkozás rendelkezik az ötletet sikerre juttató üzleti tervezéshez szükséges teljes tudásanyaggal. E nélkül azonban az induló vállalkozások jó eséllyel bukásra vannak ítélve.
A pénzügyi tervezés, a gyártásszervezés, a marketing mind olyan eszközök, amik nélkül egy kezdő vállalkozás elhal a piaci versenyben hiába épül egy kiváló kreatív megoldásra. Ezeknek az üzleti folyamatoknak a megteremtése ugyanakkor olyan költséges, hogy sok vállalkozás el sem indul a kezdő tőke hiányában. Erre tud megoldást nyújtani az inkubátorház.
Az inkubátorházak Magyarországon még gyerekcipőben járnak, de az elmúlt években egyre szaporodik a számuk, és az általuk nyújtott szolgáltatások palettája is egyre bővebb. Az inkubátorházak üzleti támogató csomagokban biztosítják a működéshez szükséges kereteket egy vállalkozásnak több oldalról is:
Infrastruktúra: irodák, tárgyalók, irodafelszerelés, infokommunikációs eszközök és telephely, akár gyártáshoz is.
Üzleti folyamatok: üzleti tervezés, bérszámfejtés, pénzügy, könyvelés, sőt marketing és akár üzleti coaching vagy iparjogvédelmi tanácsok.Miért érdemes inkubátorházba költözni egy kezdő vállalkozásnak?
1. Nyomott áron, csomagban elérhető a vállalkozás működéséhez szükséges összes folyamat és eszköz.
2. Az infrastruktúra könnyen és olcsón bővíthető, vagy zsugorítható a vállalkozás igénye szerint.
3. Házon belül elérhető minden szaktudás, ha a vállalkozás további szolgáltatásokat venne igénybe.
4. Profi benyomást kelthet akár egy néhány fős vállalkozás is egy igényes irodaházban, ezáltal bizalmat ébreszt leendő partnereiben.
5. A legfontosabb: piaci kapcsolatok építése és networking lehetőség a többi inkubátorházban működő vállalkozással és azok segítségével.

Vannak inkubátorházakat felsoroló gyűjtőoldalak, ahol böngészni lehet a kínálatban és földrajzi elhelyezkedés, ár és a nyújtott szolgáltatási paletta alapján dönteni a lehetséges alternatívák között. Mindenképpen érdemes több lehetőséget figyelembe venni és személyesen is bejárni a terepet, mert az inkubátorházak szolgáltatási és infrastrukturális kínálata között elég nagyok a különbségek. Ugyanez igaz az árakra is.
Fontos azt is tisztázni, hogy az inkubátorház nem egyenlő sem egy irodabérléssel, sem pedig a manapság egyre népszerűbb co-working irodákkal. E két utóbbi konstrukció is nyújt infrastrukturális szolgáltatásokat. Ugyanakkor az inkubátorházban egy csomagban elérhetőek az üzletvezetéshez és üzletfejlesztéshez szükséges szolgáltatások is, amit sem egy egyszerű irodabérlet, sem pedig a co-working konstrukció nem tartalmaz.
Érdemes hát tájékozódni és megkeresni a vállalkozás számára legoptimálisabb megoldást, és költséges beruházások helyett inkább egy bővíthető, rugalmas megoldásban gondolkodni.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 13. 13:22, szerda | PR

Negyedszer MagyarBrands díjas a Jánosik Kft.

Negyedszer nyerte el a MagyarBrands díjat a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa.

2019. November 12. 14:55, kedd | PR

Érkezik a gazdasági válság? Mit hoz az autóiparban dolgozóknak?

Azt már bő két évvel ezelőtt is lehetett látni, hogy az autóiparban várható eladások globális csökkenése válaszút elé fogja állítani az autóipart.

2019. November 12. 14:50, kedd | PR

Melyik helyiségben milyen színű tapéta illik?

Egy jól megválasztott tapéta nagyon fel tudja dobni otthonunk hangulatát. Ehhez persze kiemelten fontos, hogy színben, mintázatban és anyagban a legmegfelelőbbet válasszuk.

2019. November 08. 15:06, péntek | PR

Megérkezett a tökéletes matrac? Az aloe vera matrac pozitív hatásai

Mi az az aloe vera matrac? Ez is csak egy újabb trend, vagy valóban pozitív hatással bír egészségünkre? Mivel tud többet, mint egy átlagos matrac? Érdemes vajon beszerezni egyet?