Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Október 01. 15:46, kedd | PR

5+1 legendás ökölvívó, akikre mai napig példaképként tekinthetünk

5+1 legendás ökölvívó, akikre mai napig példaképként tekinthetünk

Összegyűjtöttünk 5 legendás, elképesztően tehetséges ökölvívót, akik a mai napig példaképnek számítanak világszerte.

Mielőtt azonban sorra vennénk az általunk összegyűjtött hatalmas tehetséggel rendelkező sportolókat, ne feledkezzünk meg Papp Lászlóról, a múlt század egyik legismertebb magyar sportolójáról. Hazánk egyik legnagyobb büszkesége, aki minden szempontból az egyik legjobb bokszolónak és sportolónak tekinthető. Az első meccseit külföldön vívta, és a legtöbbször kiütéssel aratott győzelmet. Hazai pályafutása 1945 után vette kezdetét, amikor is a válogatott csepeli bokszoló, Bicsák Gyula ellen nem tudott kiállni az ellenfele, így Papp Lászlót vitték be a meccsre. Ezt az ominózus küzdelmet Bicsák Gyula a második menetben feladta, majd ezt követően Papp László rohamosan elindult a nemzetközi világhírnév felé. A fantasztikus tehetségű és emberségű sportoló humoráról, és elképesztő szerénységéről is híres volt, akit nem mellesleg az egész ország csak a keresztnevén hívott és ismert. Sőt, külföldön is a legismertebb sportolók közé tartozik, akit az ökölvívás legjobbjai között tartanak számon. Papp László háromszoros olimpiai bajnok, Európa-bajnok bokszoló, edző, a magyar sportélet egyik legnagyobb és legnépszerűbb személyisége.

Íme 5 hatalmas bokszoló, akik szintén világhírnévre tettek szert:

• „Sugar” Ray Robinson – 108 KO
Robinsonra szerte a világon úgy emlékeznek vissza, mint a történelem legnagyobb profi bokszolójára. Nagyon ritka és egyedülálló képességekkel rendelkezett: csodálatos kéz-és lábgyorsaság, szuper egyensúly érzék, hatalmas ütőerő, remek időzítés, és totális ütőállóság. Tökéletes egységet és harmóniát alkotott a boksz sportágban, valamint 5 alkalommal szerezte meg a középsúlyú világbajnoki címet. Érdekesség, hogy a „sugar”, azaz cukor becenév azért ragadt végül rá, mert még egy amatőr versenyén egy hölgy úgy nyilatkozott róla, hogy „Ray legalább olyan édes volt, mint a cukor”.

• Muhammad Ali – 37 KO
Az egyik legnagyobb és legsikeresebb bokszolóként, és a legnagyobb hatással rendelkező személyiségek egyikeként tartják számon. Háromszoros nehézsúlyú világbajnok, az online fogadóirodák kedvence, aki 56 győzelemmel (ebből 37 kiütéses győzelemmel végződött) és 5 vereséggel valóban a világ egyik legjobb sportolójának tekinthető. Hihetetlen akaraterő lakozott benne, hiszen rengeteget harcolt az eredményeiért, ugyanis viszonylag hamar belátta, hogy a boksz az egyetlen kitörési lehetőség számára. Sikerült is végig vinnie ezt a tervét és elképzelését.

• Joe Louis – 52 KO
1937 és 1949 között világbajnok volt, így ezzel a majdnem tizenkettő éves folyamatos uralkodással ő számít minden idők leghosszabb ideig regnáló világbajnokának. 25 alkalommal védte meg címét, amely szintén egyedülálló rekord. Továbbá 27 nehézsúlyú címmeccse végett egyértelműen a valaha élt legjobb bokszolójának számít a mai napig.

• Henry Armstrong – 101 KO
Henry Armstrong, a legendás ökölvívó 1912-ben született Columbusban, Mississippiben. A kor sztár bokszolóihoz hasonlóan, ő is nagyon rossz körülmények között nőtt fel. Ennek ellenére ő az egyedüli, aki egyszerre 3 súlycsoport világbajnokaként ismert bokszoló. 1937-től 1940-ig csupán egyszer veszített és egyetlen egy döntetlen mérkőzése volt, a hatvanegy meccs során.

• Roberto Duran – 70 KO
Roberto Duran híres ökölvívó 1951-ben született. A 70-es években számos újságíró és bokszszakértő a legjobb ökölvívónak választotta, és tény és való, hogy az egyik legnagyobb verekedő volt. Hihetetlenül ütésálló volt, nem mellesleg pedig a gyors regenerálódó képességéről volt híres. Ő volt az egyetlen bunyós, aki legyőzte „Sugar” Ray Leonardot, aki akkoriban valóban csúcsformában volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 21. 18:00, vasárnap | PR

A kaszinó áttekintő oldalai: Hogyan történik az értékelések hozzárendelése

Fedezze fel a kaszinó-bírálati oldalakon a minősítések kiosztásának bonyolult folyamatát, és nyerjen betekintést értékelési módszereikbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 16. 10:31, kedd | PR

Sportcipő a gyerkőcöknek: ezeket a népszerű márkákat érdemes megismerni!

Amikor gyermekeink egészséges testi és szellemi fejlődéséről van szó, alapvető fontosságú, hogy odafigyeljünk az őket körülvevő tényezőkre.