Városlista
2019. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2019. Július 13. 15:00, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), VTV Pápa

48 szobás szállodát terveznek a Várkertfürdőhöz

48 szobás szállodát terveznek a Várkertfürdőhöz

A hotelt az uszoda és a termálfürdő között építik fel, ha találnak beruházót.

Nagy Zsolt, a Termálvízhasznosító Zrt. vezérigazgatója a Pápa Városi Televíziónak elmondta, az a céljuk, hogy a Várkertfürdő vendéglétszámát növeljék, ugyanis egy szálloda megépítésével az ország távolabbi pontjairól is tudnának vendégeket Pápára csábítani. Két évvel ezelőtt készült el a hotel koncepciója, 2018-ban az engedélyes tervek érkeztek meg a hatóságoktól, jelenleg pedig a kiviteli tervdokumentáció készül.

A 700 négyzetméter alapterületű, négy szintes épület a tervek szerint négy csillagos kényelmi szintet tudna biztosítani. A beruházás 1-1,2 milliárd forintba kerülne, melyhez keresik a forrást - mondta el Áldozó Tamás. A polgármester úgy fogalmazott, hogy nem ígérik azt, hogy a következő 1-2 évben ez a szálloda el fog készülni, hanem azt a munkát végzik el, ami ebben a pillanatban elvégezhető, vagyis előkészítenek egy beruházást. A beruházáshoz számítanak a társtulajdonos magyar állam közreműködésére és pályázati támogatására is.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 20. 12:19, péntek | Helyi

Csokipapírba rejtette a kábítószert az autóban

A rendőrök elfogták és előállították a rendőrkapitányságra azt a 19 éves helyi fiút, aki bódultan és jogosítvány nélkül vezetett Pápán.

2019. Szeptember 20. 12:17, péntek | Helyi

Baltával verte szét a szomszéd padját

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult büntetőeljárás egy 16 éves külsővati fiatal ellen, a Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

2019. Szeptember 20. 08:08, péntek | Helyi

Összegezték az elmúlt évtized legnagyobb útfelújítási programját

Megközelíti az egy milliárd forintot az az összeg, amelyet az elmúlt három évben Pápa útjainak a felújítására fordítottak.

2019. Szeptember 20. 08:00, péntek | Helyi

Gurmai Zita Pápán: Vissza kell foglalni hazánkat a Fidesztől

Csütörtökön délben tartott utcafórumot a pápai Kossuth utcán az ellenzéki összefogás, melynek vendége Gurmai Zita országgyűlési képviselő, MSZP-s frakcióvezető-helyettes volt.