Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Július 13. 15:00, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), VTV Pápa

48 szobás szállodát terveznek a Várkertfürdőhöz

48 szobás szállodát terveznek a Várkertfürdőhöz

A hotelt az uszoda és a termálfürdő között építik fel, ha találnak beruházót.

Nagy Zsolt, a Termálvízhasznosító Zrt. vezérigazgatója a Pápa Városi Televíziónak elmondta, az a céljuk, hogy a Várkertfürdő vendéglétszámát növeljék, ugyanis egy szálloda megépítésével az ország távolabbi pontjairól is tudnának vendégeket Pápára csábítani. Két évvel ezelőtt készült el a hotel koncepciója, 2018-ban az engedélyes tervek érkeztek meg a hatóságoktól, jelenleg pedig a kiviteli tervdokumentáció készül.

A 700 négyzetméter alapterületű, négy szintes épület a tervek szerint négy csillagos kényelmi szintet tudna biztosítani. A beruházás 1-1,2 milliárd forintba kerülne, melyhez keresik a forrást - mondta el Áldozó Tamás. A polgármester úgy fogalmazott, hogy nem ígérik azt, hogy a következő 1-2 évben ez a szálloda el fog készülni, hanem azt a munkát végzik el, ami ebben a pillanatban elvégezhető, vagyis előkészítenek egy beruházást. A beruházáshoz számítanak a társtulajdonos magyar állam közreműködésére és pályázati támogatására is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.