Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Április 20. 15:15, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

47 járványügyi megfigyelés, vagy zárlat van érvényben Pápán

47 járványügyi megfigyelés, vagy zárlat van érvényben Pápán

Dr. Áldozó Tamás ismerette a járványhelyzettel kapcsolatos információit.

A polgármester elmondta, járványügyi megfigyelés elrendelése esetén a Kormányhivatal értesíti az adott település vezetőjét, mivel a jogszabály a polgármester kötelezettségévé teszi, hogy a zárlat, vagy megfigyelés alá helyezett személy ellátásáról gondoskodjanak, ha azt ő nem tudja megoldani. Polgármester arról hivatalos információt nem kap, hogy van-e koronavírus fertőzött helyi lakos kórházban. Pozitív esetről akkor tud beszámolni a városvezető, ha az érintettől hozzájárulást kap, vagy ha a közösségi oldalon az illető közzéteszi a betegség tényét.

Dr. Áldozó Tamás hangsúlyozta, pozitív teszttel rendelkező, otthonában gyógyuló beteg nincs Pápán, és korábban sem volt.

A járványveszély kihirdetése óta Pápán összesen 98 fő esetében rendeltek el járványügyi megfigyelést, vagy zárlatot. Ezek közül 51-et oldottak fel, 47 van érvényben, közülük hárman vannak zárlat, vagy hétköznapi nevén karantén alá helyezve.

A polgármester elmondta, a pápai intézmények védőfelszerelésekkel való ellátása folyamatos, hónapokra előre rendelkeznek raktárkészlettel. Az ESZI 17.600 darab sebészeti maszkkal, 1000 darab FFP 2 maszkkal, 150 darab védőruhával, 200 darab lábzsákkal, 13.800 pár gumikesztyűvel és több száz liter fertőtlenítőszerrel rendelketzik. Az intézmény a központi ellátórendszerből, saját beszerzésből és adományokból bővítette raktárkészletét, amely körülbelül két hónapra elegendő, de folyamatosan érkeznek újabb szállítmányok. - Az Egyesített Szociális Intézmény minden olyan védőeszközzel rendelkezik, ami az ott gondozottak és az otthonközeliek ellátásához szükséges - emelte ki Áldozó Tamás hozzátéve, az intézmény minden olyan képességgel rendelkezik, ami a Pesti úti idősek otthonából hiányzott.

A városvezető ugyanakkor elmondta, ez nem zárja ki azt, hogy pápai idősotthonban megjelenjen a vírus, az óvintézkedések szigorú betartásával azonban minimalizálható a veszély.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.