Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Január 22. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

46 víziközmű társaság szolgáltathat az országban

46 víziközmű társaság szolgáltathat az országban

Eddig összesen 46 víziközmű társaság kapta meg az engedélyt, hogy a jövőben szolgáltatást nyújtson hazánkban. A víziközmű szolgáltatásról szóló törvény megszületése előtt közel 400 szolgáltató működött Magyarországon.

Ez átláthatatlan viszonyokat eredményezett a szektorban. Az engedélyt kapott 46 szolgáltató működését a Hivatal folyamatosan ellenőrizni fogja az ellátásbiztonság érdekében.

A jövőben csak olyan víziközmű társaság szolgáltathat, amely megfelel a jogszabályban szereplő feltételeknek, felelősen bánik a rá bízott nemzeti vagyonnal. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal nyáron kezdte meg a szolgáltató cégek működésének vizsgálatát. A Hivatal eddig 46 víziközmű társaságnak adott engedélyt a továbbműködéshez.

Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke az átadón elmondta, a víz nem kereskedelmi termék, hanem örökség, amit óvni, védeni kell. Éppen ezért az iparágban meg kellett teremteni a fenntartható vízgazdálkodás feltételeit. A Hivatal ellenőrzi, hogy a szolgáltatók felelősséggel bánjanak a rájuk bízott nemzeti vagyonnal, valamint, hogy hatékonyan működjenek.

A kiadott engedélyeket a Hivatal háromévente felülvizsgálja, de a köztes időben is ellenőrzi az engedélyben foglalt feltételek megvalósulását, illetve az előírt színvonal fenntartását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.