Városlista
2020. október 19, hétfő - Nándor

Hírek

2020. Szeptember 15. 08:21, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

42 diák és 10 tanár került járványügyi megfigyelés alá a Petőfiben

42 diák és 10 tanár került járványügyi megfigyelés alá a Petőfiben

Két diák koronavírus tesztje lett pozitív a pápai Petőfi Sándor Gimnáziumban, ezért az egész osztály és az érintett tanárok járványügyi megfigyelés alá kerültek.

Bognár Anita intézményvezetőtől megtudtuk, az egyik osztály tanulója influenza-szerű tünetekkel maradt otthon, már a második hét elejétől. Kiderült, hogy a fiú koronavírusos, ezért múlt péntektől az egész osztály járványügyi megfigyelés alá került, továbbá valamennyi, az osztályban tanító pedagógus és minden olyan további diák, aki kapcsolatba került az érintett tanulóval, egyéb foglalkozásokon, vagy fakultációkon. Összesen 42 diákról és 10 tanárról van szó - mondta el az intézményvezető hozzátéve, valamennyiüket teszteli a hatóság. A vizsgálatok során kiderült, hogy van az osztályban még egy pozitív eset, ő viszont a múlt hét csütörtökig járt iskolába, ezért a karantén későbbi időponttól indul, minden érintett számára.

Bognár Anita elmondta, azok a tanárok, akik két negatív teszteredményt kapnak, újra mehetnek dolgozni, amire nagy szükség is van, hiszen az iskola csak nehezen tudja biztosítani a helyettesítésüket, de egyelőre megoldott a diákok felügyelete, minden tanórán.

Az érintett 32 fős osztály digitális oktatásba került át, a diákok által használt helyiségeket fertőtlenítik. Az iskolában azon kívül is folyamatosan végzik a fertőtlenítő takarítást, a diákok kézfertőtlenítés után léphetnek csak be az intézmény területére és nagy figyelmet fordítanak a távolságtartás megtartására is az iskolában - tudtuk meg az intézményvezetőtől.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 19. 14:26, hétfő | Helyi

Tanárok és diákok is megfertőződtek a Türrben, rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el!

Ezzel meghosszabbítják az őszi szünetet, elejét véve a járvány további terjedésének.

2020. Október 18. 20:13, vasárnap | Helyi

Nagy küzdelemben maradt alul a 70 percig emberhátrányban futballozó Perutz

Császár korai kiállítása miatt már a 18. percben 10 emberre fogyatkozott a pápai csapat, amely így is rászolgált volna az egy pont megszerzésére.

2020. Október 18. 20:00, vasárnap | Helyi

8 új fertőzött Pápán

Ugyanakkor öten meggyógyultak a hétvégén, így csak hárommal nőtt az aktív esetszám.

2020. Október 16. 19:36, péntek | Helyi

Két pápai háziorvos is kiesett az ellátásból

Dr. Sütő Tamás és dr. Sárvári Sándor rendelése bizonytalan ideig szünetel - írja az Egészségügyi Alapellátási Intézet Facebook oldala.