Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2020. Szeptember 15. 08:21, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

42 diák és 10 tanár került járványügyi megfigyelés alá a Petőfiben

42 diák és 10 tanár került járványügyi megfigyelés alá a Petőfiben

Két diák koronavírus tesztje lett pozitív a pápai Petőfi Sándor Gimnáziumban, ezért az egész osztály és az érintett tanárok járványügyi megfigyelés alá kerültek.

Bognár Anita intézményvezetőtől megtudtuk, az egyik osztály tanulója influenza-szerű tünetekkel maradt otthon, már a második hét elejétől. Kiderült, hogy a fiú koronavírusos, ezért múlt péntektől az egész osztály járványügyi megfigyelés alá került, továbbá valamennyi, az osztályban tanító pedagógus és minden olyan további diák, aki kapcsolatba került az érintett tanulóval, egyéb foglalkozásokon, vagy fakultációkon. Összesen 42 diákról és 10 tanárról van szó - mondta el az intézményvezető hozzátéve, valamennyiüket teszteli a hatóság. A vizsgálatok során kiderült, hogy van az osztályban még egy pozitív eset, ő viszont a múlt hét csütörtökig járt iskolába, ezért a karantén későbbi időponttól indul, minden érintett számára.

Bognár Anita elmondta, azok a tanárok, akik két negatív teszteredményt kapnak, újra mehetnek dolgozni, amire nagy szükség is van, hiszen az iskola csak nehezen tudja biztosítani a helyettesítésüket, de egyelőre megoldott a diákok felügyelete, minden tanórán.

Az érintett 32 fős osztály digitális oktatásba került át, a diákok által használt helyiségeket fertőtlenítik. Az iskolában azon kívül is folyamatosan végzik a fertőtlenítő takarítást, a diákok kézfertőtlenítés után léphetnek csak be az intézmény területére és nagy figyelmet fordítanak a távolságtartás megtartására is az iskolában - tudtuk meg az intézményvezetőtől.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.