Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Június 05. 13:33, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

40 százalékos készültségi szinten a piac építése

40 százalékos készültségi szinten a piac építése

Áprilisban kezdődött meg az új piac csarnok építése, mára külső szerkezetkész állapotot teremtett a kivitelező. Úgy tűnik, tartható az októberi befejezési határidő.

Ifj. Nagy Szabolcs projektvezetőtől megtudtuk, a vasbeton és tégla falak megépítése után a födémelemeket is a helyükre emelték, jelenleg a koszorú és az attika falak elkészítését végzik a szakemberek. Az épületek által körülhatárolt területen a csarnok építését két-három hét múlva fogják elkezdeni.

Unger Tamás alpolgármester felidézte, az új épület tervezésekor arra koncentráltak, hogy a régi piachoz hasonló, ám modern körülményeket teremtsenek. A felfalazott épületrészeken már látható, hogy hol lesznek az üzlethelyiségek, a leendő árusító helyek pedig a még üresen álló területen felépítendő csarnokban lesznek. Az alpolgármester megjegyezte, az árusító padok mozgathatók lesznek, így rendezvények megtartására is alkalmas lesz az új piaccsarnok, de elsősorban a járásban lévő őstermelők számára szeretnék biztosítani az árusítás lehetőségét. Hozzátette, az épület környezetének megújítását is tervezik, szükség lesz a parkolóhelyek szabályozására is. A buszpályaudvar átalakításával, kisebb fordulók építésével, zöld területek kialakításával egy élhetőbb és szebb tér készülhet el - mondta el Unger Tamás.

Rádi Róbert, a projekt koordinációját végző Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője elmondta, 35-40 százalékos készültségi szinten van az építkezés, annak ellenére jól halad a munka, hogy az időjárás egyáltalán nem volt kegyes az építőkkel. Az ügyvezető szerint tartható az októberi befejezési határidő. Rádi Róbert hozzátette, a Szabadság utca felől egy zöld fal fogja díszíteni az épületet, ezzel kapcsolatban nehézségek merültek fel, mivel kiderült, hogy több nagy feszültségű áramvezeték húzódik azon a szakaszon. A tervet módosították, így elhárultak az akadályok és két héten belül elkezdődhet a látványosnak ígérkező zöld fal alapozása.

A zöld fal egy korábbi terven:

Címkék: építés, piac, piaccsarnok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék