Városlista
2019. augusztus 23, péntek - Bence

Hírek

2019. Június 05. 13:33, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

40 százalékos készültségi szinten a piac építése

40 százalékos készültségi szinten a piac építése

Áprilisban kezdődött meg az új piac csarnok építése, mára külső szerkezetkész állapotot teremtett a kivitelező. Úgy tűnik, tartható az októberi befejezési határidő.

Ifj. Nagy Szabolcs projektvezetőtől megtudtuk, a vasbeton és tégla falak megépítése után a födémelemeket is a helyükre emelték, jelenleg a koszorú és az attika falak elkészítését végzik a szakemberek. Az épületek által körülhatárolt területen a csarnok építését két-három hét múlva fogják elkezdeni.

Unger Tamás alpolgármester felidézte, az új épület tervezésekor arra koncentráltak, hogy a régi piachoz hasonló, ám modern körülményeket teremtsenek. A felfalazott épületrészeken már látható, hogy hol lesznek az üzlethelyiségek, a leendő árusító helyek pedig a még üresen álló területen felépítendő csarnokban lesznek. Az alpolgármester megjegyezte, az árusító padok mozgathatók lesznek, így rendezvények megtartására is alkalmas lesz az új piaccsarnok, de elsősorban a járásban lévő őstermelők számára szeretnék biztosítani az árusítás lehetőségét. Hozzátette, az épület környezetének megújítását is tervezik, szükség lesz a parkolóhelyek szabályozására is. A buszpályaudvar átalakításával, kisebb fordulók építésével, zöld területek kialakításával egy élhetőbb és szebb tér készülhet el - mondta el Unger Tamás.

Rádi Róbert, a projekt koordinációját végző Pápai Városfejlesztő Társaság Kft. ügyvezetője elmondta, 35-40 százalékos készültségi szinten van az építkezés, annak ellenére jól halad a munka, hogy az időjárás egyáltalán nem volt kegyes az építőkkel. Az ügyvezető szerint tartható az októberi befejezési határidő. Rádi Róbert hozzátette, a Szabadság utca felől egy zöld fal fogja díszíteni az épületet, ezzel kapcsolatban nehézségek merültek fel, mivel kiderült, hogy több nagy feszültségű áramvezeték húzódik azon a szakaszon. A tervet módosították, így elhárultak az akadályok és két héten belül elkezdődhet a látványosnak ígérkező zöld fal alapozása.

A zöld fal egy korábbi terven:

Címkék: építés, piac, piaccsarnok

Ezek érdekelhetnek még

2019. Augusztus 22. 14:16, csütörtök | Helyi

Ittasan és jogosítvány nélkül motorozott a pápateszéri férfi

A pápai rendőrök elfogták és előállították a helyi rendőrkapitányságra a 21 éves pápateszéri sofőrt.

2019. Augusztus 22. 14:07, csütörtök | Helyi

Eltette a megtalált pénztárcát

A Pápai Rendőrkapitányság lopás miatt indított büntetőeljárást egy 24 éves lovászpatonai férfi ellen.

2019. Augusztus 22. 13:58, csütörtök | Helyi

Husqvarna Profinap az Andl Kft-nél - Nemcsak profiknak!

2019. Augusztus 21. 19:05, szerda | Helyi

Három autó ütközött a 83-ason Tétnél

Összeütközött három gépkocsi a 83-as főút 54-es kilométerénél, Tét térségében szerdán délután.