Városlista
2020. november 29, vasárnap - Taksony

Hírek

2020. November 19. 11:50, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

15 osztály tért át a digitális tanrendre a Tarczyban

15 osztály tért át a digitális tanrendre a Tarczyban

Összesen 338 diákot érint a járványügyi intézkedés az általános iskolában, a diákok áttérnek a digitális tanrendre - tudtuk meg Venczel Csaba intézményvezetőtől.

- Jelen pillanatban iskolánk 486 tanulójából három aktív fertőzött tanulóról van tudomásom. Sajnos a legnagyobb odafigyelés ellenére kollégáim körében is történtek megbetegedések. Amint értesültem a pozitív teszteredményekről, azonnal elrendeltem a tantermen kívüli oktatást az érintett osztályokban. Az épületet napi szinten fertőtlenítjük - mondta el kérdésünkre Venczel Csaba.

A tanulókkal a Kréta elektronikus osztálynapló mellett egyéb, infokommunikációs csatornákon keresztül juttatják el a tananyagot. A múlt tanévben kialakult gyakorlatot követve, nem okoz gondot az átállás, mivel a tantermi körülmények kötött is folytatták a digitális oktatást - hangsúlyozta az intézményvezető.

- Tisztában vagyok azzal, hogy a szülők számára is komoly próbatétel ez, hisz a kisebb gyermekek felügyeletét meg kell oldaniuk, és támogatni kell őket a tanulásban. Ezért csak azokban az osztályokban vezettük be a tantermen kívül oktatást, ahol a védekezés ezt szükségessé tette. Kérem tanítványainkat, hogy a tantermen kívüli oktatás alatt tartózkodjanak otthon, vigyázzanak magukra - fogalmazott Venczel Csaba.

A tantermen kívüli oktatás e hét péntekéig, 2020.11.20-ig tart.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 27. 09:00, péntek | Helyi

Börtön jár januártól az illegális szemétlerakásért

Pápán is súlyos gondot okoznak az illegális szemétlerakók. A városban és annak környékén rendre újra és újra felbukkannak a szemétkupacok, hiába szállítják el azokat, súlyos adófizetői forintokból.

2020. November 27. 07:31, péntek | Helyi

Elhunyt Babos János!

Csütörtökön este érkezett a szomorú hír, hogy elhunyt a fotóművész.

2020. November 26. 13:09, csütörtök | Helyi

Pápán is szervez adománygyűjtést az Élelmiszerbank

Országosan több mint 250 áruházban szervez Karácsonyi Adománygyűjtést az Élelmiszerbank a Covid-19 rászorulókat érintő hatásának enyhítésére.

2020. November 26. 12:51, csütörtök | Helyi

2,5 milliárdos vasúti fejlesztés, a Bázisrepülőtér kifutópályájának meghosszabbításával kapcsolatosan

A kormány jelentős forrást biztosít a Bázisrepülőtér fejlesztése miatt szükségessé váló vasúti fejlesztésekhez.