Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2011. Szeptember 09. 12:28, péntek | Helyi
Forrás: Naplo-online

335 millió forint túlóradíjat fizettek ki a tűzoltóknak Veszprém megyében

335 millió forint túlóradíjat fizettek ki a tűzoltóknak Veszprém megyében

A tűzoltók jogosan követelték a Magyarország uniós tagságával megváltozott, a korábbi 54 óra és a későbbi 48 óra szolgálati idő közötti különbözetre járó túlóradíjat.

A kormány előirányzati átcsoportosítással fedezetet biztosított a hivatásos tűzoltóságokon dolgozók túlmunkájának kifizetésére. Az erről szóló kormányhatározatban rögzített forrás augusztus 1-jén megérkezett az OKF számlájára, mely folyamatosan intézi a kifizetéseket.
Eddig 95-ből 94 kérelem érkezett az OKF-hez, mondta Petróczi Tímea. A megküldött támogatási szerződések közül 81-et már elfogadtak és aláírtak, azok nyomán megkezdődtek az utalások is. Az elmúlt napokban a badacsonytomaji tűzoltóság számára is átutalták a pénzt.
Eddig 81 tűzoltóság összesen közel 4,5 milliárd forint támogatásban részesült. Veszprém megyében hat tűzoltóság volt érintett, - a veszprémi, ajkai, badacsonytomaji, balatonfűzfői, pápai és pétfürdői - valamennyien megkapták járandóságukat.

A Legfelsőbb Bíróság 2009-ben hozott határozata szerint a tűzoltók jogosan követelik a Magyarország uniós tagságával megváltozott, a korábbi 54 óra és a későbbi 48 óra szolgálati idő közötti különbözetre járó túlóradíjat, amelyet a késlekedő jogharmonizáció miatt 2004 májusa és 2007. december vége között nem fizettek ki nekik. A Veszprém megyei tűzoltóknak összesen több mint 335 millió forint túlóradíjat fizettek ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.