Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2022. Április 22. 10:47, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

32 honvéd tett esküt az MH Pápa Bázisrepülőtéren

32 honvéd tett esküt az MH Pápa Bázisrepülőtéren

Alapkiképzésük befejezését követően - ünnepélyes körülmények között - harminckét katona tette le esküjét április 22-én délelőtt, a pápai légibázison.

A hozzátartozók jelenlétében megtartott ünnepélyes alkalmon Turzó Lajos alezredes, a bázisrepülőtér parancsnokhelyettese köszöntőtte a jelenlévőket. Hangsúlyozta: kevesebb magasztosabb pillanat létezik egy katona életében, mint az eskütétel. -Ma egy 6 hetes kiképzést követően állnak itt előttem. Ezalatt az időszak alatt nem kis erőfeszítés és küzdelmek árán sajátították el a szükséges katonai alapismereteket, így kiérdemelték, hogy büszkén viselhessék az egyenruhát. Bízom benne, hogy a megszerzett ismeretek mellett megtapasztalták azt is, hogy milyen egy csapatnak a része lenni, ahol bajtársainkra, mint testvéreinkre tekinthetünk, akik szükség esetén mellettünk állnak és számíthatunk rájuk - fogalmazott a parancsnokhelyettes.

- Az eskü kötelez, így az Önök felelőssége is jelentősen nagyobb és más lesz, mint ahogyan azt eddigi életük során tapasztalták. Ettől a pillanattól ugyanis felelősséggel tartoznak nemcsak saját magukért és szeretteikért, de bajtársaikért, hazánkért, a nemzetért is - hangsúlyozta Turzó Lajos.

Az alapkiképzés során nyújtott kimagasló teljesítményéért Turzó Lajos alezredes elismerést adott át Kara Szinti Szilvia és Egri Balázs számára.

A most esküt tett honvédek 2022. március 7-én vonultak be az MH Pápa Bázisrepülötérre, és kezdték meg hat hetes alapkiképzésüket. Az alapkiképzés során elsajátítottak minden olyan alapvető tudást, mely ahhoz szükséges, hogy leendő alakulatuknál megkezdhessék szakirányú képzésüket. A megszerzett ismeretek között van az alapvető katonai szocializáció, alakiasság, harctéri elsősegély, vegyivédelmi ismeretek, alapvető lövészeti jártasság, harcászat, tájékozódás, valamint kiemelt szerepet kapott a fizikai erőnlét javítása.

Az esküt tett katonák április 25-én, hétfőn kerülnek át ahhoz a katonai szervezethez, amivel bevonulásukkor szerződést kötöttek. A Magyar Honvédség tíz alakulatához kerülnek katonák az alapkiképző század állományából.

Az eskü szövegét is mondó Máté Gergő honvédtól megtudtuk, egy nagyon szépen felépített, jól szervezett alapkiképzésen vehettek részt, amelynek eredményeit láthatták is a kiképzés végén elvégzett szintfelméréskor. Hozzátette, őt magát régóta foglalkoztatja a gondolat, hogy csatlakozik a honvédség állományához, eddig tanulmányai és sporttevékenysége ezt nem tették lehetővé, de mostantól örömmel és alázattal teljesít szolgálatot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.

2024. Május 04. 09:21, szombat | Helyi

Harcászati gyakorlat miatt fokozott légi és közúti forgalomra kell számítani Pápa térségében

Többnemzeti harcászati gyakorlat zajlik a pápai légibázison.

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.