Városlista
2021. január 25, hétfő - Pál

Hírek

2020. Június 30. 12:18, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

310 millió forint az önkormányzati mínusz a járvány miatt

310 millió forint az önkormányzati mínusz a járvány miatt

Összegezték a koronavírus járvány miatt kieső bevételeket, illetve a védekezésre költött összegeket. Első körben 310 millió forint mínusz jött ki, de ez még lehet ennél jóval több is.

Dr. Áldozó Tamás polgármester mai sajtótájékoztatóján felidézte,az önkormányzat a járvány elleni védekezésre 30 millió forintot különített el március végén, ehhez az önkormányzati intézményeknél keletkezett kiadások is hozzájönnek, amely összesen szintén eléri a 30 millió forintot. Az ESZI-nél 18 milliót, az Egészségügyi Alapellátási Intézetnél 6 milliót, a városi óvodáknál 2 milliót, a bölcsődéknél pedig 700 ezer forintot költöttek el védekezésre. Ennél azonban jóval nagyobb összeget tesz ki a járvány miatt elmaradt bevétel, amely az önkormányzati cégeknék képződött, ez összesen 130 millió forintot tesz ki. - A Pápai Platán Nonprofit Kft. közel 20 millió forint veszteséget szenvedett el, a GAESZ-nél az étkeztetési díjak elmaradásából 76 millió forint kiesés keletkezett, a Városgondnokságnál 19 millió forint bevétel maradt el, főként a parkolási és közterület használati díjakból. A JMSZK körülbelül 10 millió forint bevételtől esett el, a Gróf Esterházy Károly Múzeumban pedig 6,9 millió forint bevételkieséssel számoltak - tudtuk meg a polgármestertől.

Ehhez képest viszonylag csekély tétel az a 10 millió forint, amit az önkormányzat az arcmaszkok megvásárlására költött, és sajnálatos módon az önkormányzat elmaradt adóbevételei is jóval magasabb összeget adnak ki ennél. -A gépjárműadó sorsát mindenki ismeri, ez 100 millió forintot jelent Pápán, az idegenforgalmi adóból pedig 25 millió forint esett ki, de várhatóan jelentős tétel lesz az iparűzési adó csökkenése is, hiszen azt a cégek árbevétele alapján számítják ki. Ezzel kapcsolatban pontosabb számot szeptember végén tudnak mondani - mondta el a polgármester.

Áldozó Tamástól megtudtuk, a költségvetésen belül június elején átcsoportosításokat hajtottak végre, az intézményektől származó megtakarításokat és a megkapott működési támogatást általános tartalékba helyezték. Ezzel a tartalék összegét 130 millió forinttal növelték meg.

A városvezetőtől megtudtuk, nagy eredménynek tartja, hogy a koronavírusnak tudomása szerint nem volt pápai halálos áldozata és a megbetegedések száma is rendkívül alacsony volt városunkban.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 24. 07:00, vasárnap | Helyi

22 katona tette le az esküjét Pápán

Alapkiképzésük befejezését követően - ünnepélyes körülmények között - huszonkét katona tette le esküjét január 21-én, csütörtökön az MH Pápa Bázisrepülőtéren.

2021. Január 22. 13:20, péntek | Helyi

Segítsünk Móninak!

2021. Január 22. 12:16, péntek | Helyi

Tegyen javaslatot, kik kapjanak városi kitüntetést!

Január 31-ig lehet javaslatokat tenni Pápa város kitüntető címereire.

2021. Január 21. 09:13, csütörtök | Helyi

Elhanyagolta befogadott kutyáját, állatkínzás miatt vádolják

Állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy nő ellen, akinek kutyája a hónapokon át tartó elhanyagolás következtében végül súlyos állapotban került az állatvédők oltalma alá