Városlista
2020. szeptember 29, kedd - Mihály

Hírek

2020. Augusztus 14. 20:36, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa Városi Televízió

306 pápai van karanténban

306 pápai van karanténban

Augusztus 14-én pénteken sem nőtt tovább a fertőzöttek száma, így továbbra is 43 az aktív pápai esetszám.

- A karanténba helyezett pápaiak száma a ma, péntek 19 órás adatok szerint 306, vagyis a kontaktkutatások eredményeként 46-tal emelkedett csütörtök este óta - közölte telefonos érdeklődésünkre. Járványügyi megfigyelés alatt 222 fő áll, 45 személy esetében elkülönítés van érvényben és 39 azon pápaiak száma, akiket járványügyi zárlat alá helyezett a hatóság - mondta el Áldozó Tamás polgármester. A városvezető hozzátette, egyeztetett az Egyesített Szociális Intézmény igazgatójával, Szalainé Tihanyi Andreától azt az információt kapta, hogy az ajkai kórházban ápolt két idős lakó állapota kielégítő, már antibiotikumot sem kapnak. Hétfőn újabb szűrővizsgálaton vesznek részt és valószínűleg a jövő héten haza is engedik őket.

Az ESZI Teveli Úti Otthonházában dolgozó, jelenleg karanténban lévő, három munkatárs szűrése csütörtökön és ma, pénteken megtörtént, eredményeik negatívak és az első szűrés eredménye is negatív volt, így ők jövő hét kedden újra munkába állhatnak. Szalainé Tihanyi Andrea arról is tájékoztatta a polgármestert, hogy külső érintettség miatt három más telephelyen dolgozó kollégájuk - akik a kontakt szűrések miatt vannak karanténban - koronavírus-tesztje szintén negatív lett, a jövő héten már ők is visszatérhetnek munkahelyükre. Az Egyesített Szociális Intézményben egyébként augusztus 10-től két fő, jelenleg pedig öt fő dolgozik kihelyezéssel két önkormányzati intézményből: hárman a Nátus Konyha munkatársai, ketten pedig a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központból érkeztek. Négyen az idősek otthonában vesznek részt a fertőtlenítésben, egyikük pedig a családsegítő szolgálat megnövekedett munkáját segíti, mivel az idősek körében újra igény merült fel a bevásárlás, gyógyszerkiváltás segítésére. A kihelyezett munkatársak augusztus 31-ig maradnak az ESZI-ben - írja a Pápa-ma.hu.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 29. 11:55, kedd | Helyi

Újabb hat pápai tesztje lett pozitív

Szeptember 28-án, hétfőn a járványügyi adatok a fertőzöttek és az összes karanténban lévő pápaiak számának emelkedéséről szólnak, de több személy karanténhatározata lejárt, illetve feloldotta azt a hatóság.

2020. Szeptember 29. 07:16, kedd | Helyi

Motort loptak, közérdekű munka lehet a büntetésük

Lopás vétségével vádolja a Pápai Járási Ügyészség azt a 32 éves és egy 20 éves férfit, akik a sértett zárt udvarából loptak el egy motort 2020. június elején.

2020. Szeptember 28. 15:28, hétfő | Helyi

Halálos baleset a 83-ason

Fának csapódott egy autó Tétnél. A sofőr életét vesztette.

2020. Szeptember 28. 14:54, hétfő | Helyi

Öt fertőzött diákot azonosítottak a Türr Gimnáziumban

Múlt héten csütörtökön kapott értesítést az iskola arról, hogy az egyik diák Covid tesztje pozitív lett, a kontaktkutatás során pedig kiderült, hogy további négyen fertőződtek meg. Mintegy 90 diák digitális tanrend szerint tanul.