Városlista
2019. november 12, kedd - Jónás, Renátó

Hírek

2011. Október 05. 08:16, szerda | Helyi
Forrás: Pápa-ma

30.000 forint járdán parkolásért!

30.000 forint járdán parkolásért!

A Rákóczi, Eötvös és Szent László utcákon nem lehet megállni sem a járdán, sem az úttesten. De akkor hol?

Erről tanácskozott aVárosi Közlekedési Bizottság. Július elsejéig ugyanis csupán figyelmeztetett a rendőr, ha az érintett utcákban valaki szabálytalanul parkolt, viszont bő két hónapja harmincezer forintos büntetést rónak ki a rend őrei (mint azt többen tapasztalták is) az engedéllyel behajtó, ám a járdán parkoló lakókra.

-A Szent László utca, Eötvös utca és Rákóczi utca parkolási rendjének problémáját az okozza, hogy az itt lakók és ide engedéllyel érkezők a járdára felállva parkolnak és ez több jogi anomáliát is okoz – mondta el az ülés után Derczó Zoltán rendőr zászlós, a Pápai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti alosztályának vezetője. A szakemberek olyan megoldást kerestek, mely a KRESZ előírásainak is megfelel és a lakók számára is elfogadható.

Eszerint az éritett utcák egyik oldalán engedélyezni fogják a járdán való várakozást, amire külön tábla fogja felhívni a figyelmet. A Városgondnokság a lehető leggyorsabban legyártatja a táblákat, addig azonban az a legbisztosabb, hogyha a Bástya utcai nagyparkolóban várakozunk. Ha nem, harmincezret érhet!

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 11. 15:11, hétfő | Helyi

Balesetet okozott, majd elhajtott a pápai férfi

Cserbenhagyás miatt indult büntetőeljárás egy 60 éves férfi ellen, a Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

2019. November 11. 13:12, hétfő | Helyi

Bűnmegelőzési előadás időseknek

A helyi önkormányzat által szervezett idősek napi rendezvényen tartott vagyonvédelmi előadást a Pápai Rendőrkapitányság megelőzési előadója Kemenesszentpéteren.

2019. November 10. 19:25, vasárnap | Helyi

Hármat lőtt, mégsem győzött a Perutz

Mosonmagyaróvárra utazott a pápai csapat az NBIII Nyugati csoportjának 14. fordulójában.

2019. November 10. 08:08, vasárnap | Helyi

Új eszköz került a rendőrautókba

Segítségnyújtást szolgáló, speciális eszközzel látta el a rendészeti feladatokat ellátó szolgálati gépkocsikat a Veszprém Megyei Balesetmegelőzési Bizottság.